Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
29. veljače 2020.
Korčulanske Pjatance

Drugo izdanje proljetnog festivala hrane i vina na Korčuli, gostuju poznata imena

Prvo izdanje festivala Korčulanske Pjatance bilo je iznimno uspješno
Prvo izdanje festivala Korčulanske Pjatance bilo je iznimno uspješno
Autor:
Objavljeno: 20. travanj 2018. u 11:38 2018-04-20T11:38:04+02:00

Uz nove tematske jelovnike gosti će moći nešto i naučiti. Radionce će između ostalih održati i chef David Skoko, ili slastičarke Petra Jelenić

Na Korčuli misle ozbiljno! Nakon što je prošle godine uspješno održano premijerno izdanje proljetnog festivala hrane i vina Korčulanske Pjatance, u ogranizaciji istoimene udruge koja okuplja renomirane korčulanske ugostitelje, sve je spremno za drugo, još bogatije izdanje što će se od 27. travnja do 5. svibnja održati u Korčuli i okolnim mjestima.

Zvučna imena korčulanske gastro scene, restorani Adio Mare, Aterina, Barić, Filippi, Korčula De la Ville, LD Restaurant, Marco's, Nonno, Radiona, Konoba Maha i pupnatska Konoba Mate te proizvođači ekoloških, tradicionalnih proizvoda OPG Eko škoj, ujedinili su se u Udrugu Korčulanske Pjatance kako bi kroz raznolike ponude hrane i pića predstavili kulinarski spoj tradicionalnog i modernog.

2444443

Iznimno uspješno premijerno izdanje festivala osiguralo im je temelje za nove kreativne jelovnike osmišljene posebno za ovu prigodu. Ti će se jelovnici izmjenjivati na korčulanskim trpezama spomenutih restorana za festivala po promotivnim cijenama. No, nije to sve! Tu su i brojne radionice s gostujućim poznatim imenima hrvatskog kulinarstva poput chefa Davida Skoka, ili slastičarke Petre Jelenić.

konoba Mate0004

Ništa tu, zapravo, nije slučajno. Naime, u tek 12 kilometara udaljenosti od Korčule, preko živopisnog naselja Žrnova do šarmatnog sela Pupnata, Michelin, najprestižniji globalni gastronomski vodič i sinonim za kulinarsku izvrsnost, podijelio čak tri preporuke. Dobili su ih LD Restaurant, Filippi i Konoba Mate. Split ih ima četiri, Hvar jednu, Zagreb osam, pa se zaključak nameće sam od sebe - Korčula je jedinstvena gastro i eno lokacija! Odnosno, našli su ovi Korčulani recepturu kako promovirati i stoljetnu gurmansku tradiciju grada i otoka, i obogatiti turistička ponuda u pomalo 'gluho' turističko doba od proljeća, ali zato doba kada vrhunske sezonske namirnice dosežu svoj kvalitativni vrhunac. Uz sve spomenuto festival ima i svoj humanitarni karakter. Sva prikupljena sredstva donirati će se za kupnju uređaja Crp/streptokok analizatora za potrebe otočana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.