Ideja

Domaća granola: Mješavinu žitarica za doručak možete pripremiti i sami

P. N.

Jednom kada usavršite recept slobodno se igrajte sastojcima. Zobene pahuljice mogu se zamijeniti pahuljicama od pira. Od sušenog voća u granolu mogu ići i sjeckane sušene marelice, sušene jabuke, goji bobice...



Sastojci: 3 šalice zobenih pahuljica, 2 čajne žličice smeđeg šećera (može i bez njega), pola čajne žličice cimeta, pola čajne žličice soli, 1/3 šalice meda, 1/4 šalice kokosovog ulja, 1 čajna žličica ekstrakta vanilije, pola šalice krupno narezanih badema, pola šalice sušenih brusnica


Priprema: Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva. Pleh obložiti masnim papirom. U velikoj zdjeli pomiješati suhe sastojke (osim badema i brusnica), a u manjoj zdjelici pomiješati sve mokre sastojke. Zatim dobro promiješati suhe i mokre sastojke, a ako treba poslužite se rukama.


Smjesu rasporediti po masnom papiru. Peći 20 minuta, zatim izvaditi iz pećnice i posuti sjeckanim bademima. Peći još deset minuta. Kada se ohladi pomiješati sa sušenim brusnicama i staviti u kutiju. Čuvati do dva tjedna na sobnoj temperaturi.




Jednom kada usavršite recept slobodno se igrajte sastojcima. Umjesto kokosovog ulja možete koristiti suncokretovo, umjesto meda agavin sirup, bademe slobodno zamijenite lješnjacima dok će grožđice biti odlična zamjena za brusnice. Zobene pahuljice mogu se zamijeniti pahuljicama od pira. Od sušenog voća u granolu mogu ići i sjeckane sušene marelice, sušene jabuke, goji bobice…