Foto Istock
Ovu čokoladnu "bombu" možete pripremiti i u bezglutenskoj verziji. Dovoljno je pšenično glatko brašno zamijenit rižinim brašnom.
Kada se smjesa žutanjaka i šećera udvostruči postepeno umiješati otopljenu čokoladu. Izraditi dobro mikserom. U smjesu dodati trećinu snijega od bjelanjaka. Zatim dodati preostali snijeg kojeg pažljivo valja umiješati kako smjesa ne bi splasnula. Na isti način postepeno dodati prosijano brašno.
Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje ili namastiti i pobrašniti. Smjesu rasporediti po kalupu i peći 30 do 35 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Tortu pustiti da ohladi u kalupu, zatim ju izvaditi i po želji posuti šećerom u prahu, a ako vam nije dosta čokolade možete je posuti i kakaom u prahu. Okus joj možete obogatiti cimetom u prahu ili koricom naranče. Poslužiti s tučenim slatkim vrhnjem ili sladoledom od vanilije.