Vege ručak

Bez mesa i bez glutena: popečci od karfiola

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Ove popečke poslužite kao prilog jelu ili pak kao sendvič – dodavši svoje omiljene sastojke



Iako je karfiol ovdje u glavnoj ulozi, kokosovo brašno važan je sastojak ovih popečaka. Zapravo, s obzirom na njegovu izrazitu moć upijanja, ovo će se brašno odlično uklopiti u bilo koje popečke.


Sastojci: 1 glavica karfiola2 žlice bademovog brašna1 žlica kokosovog brašna2 jaja1 žličica češnjaka u prahu 1/4 žličice morske soli1/2 žličice maka1/2 žličice krupne soli Priprema: Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija. U sjeckalici ili pomoću ribeža usitnite karfiol (do teksture riže) te ga pomiješajte s jajima, bademovim i kokosovim brašnom, 1/2 žličice češnjaka u prahu i 1/4 žličice sitne soli.U posebnoj zdjeli izmješajte ostale sastojke – po pola žličice maka, češnjaka u prahu i krupne soli. Smjesu s karfiolom oblikujte u popečke i stavite na papir za pečenje te pospite sa sastojcima iz druge zdjele i lagano ih utisnite.Pecite u pećnici oko 30 minuta i poslužite kao prilog jelu ili pak kao sendvič – dodavši svoje omiljene sastojke.