Foto: @familystylefood Instagram
Šarena zimska salata od sezonskog povrća uz dodatak inćuna savršen je izbor za posljednje dane zime
Pripremite šarenu salatu od sezonskog povrća uz dodatak inćuna, sjemenki nara i kremasti preljev. Zaista je osvježavajuća, a ujedno i jako zdrava!
Sastojci:
glavica rimske salate, oprane, ocijeđene i orgnute na manje komadiće
2 šalice mladog špinata ili kelja
manja glavica radiča, otrgnutog na komadiće
manji korijen celera, oguljen i isjeckan na štapiće
½ crvenog luka, tanko nasjeckanog
1 komorač, nasjeckan
½ šalice sjemenki nara (opcionalno)
Preljev
naribana korica i sok limuna
žličica bijelog vina ili rižinog octa
½ žličice soli
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
filet inćuna, opran i sitno nasjeckan
¼ šalice vrhnja
¼ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Priprema:
1. Za pripremu preljeva, u blender stavite limunovu koricu i sok, ocat, sol, češnjak i inćun i izmiskajte ili samo pomiješajte u zdjeli.
2. Dodajte vrhnje i maslinovo ulje i izmiksajte rukom ili u blenderu do glatke smjese. Začinite po ukusu.
3. U veliku posudu za salatu stavite zelenje i korjenasto povrće te dodajte luk.
4. Polovicu dressinga prelijte preko salate i nježno promiješajte.
5. Ukrasite komadićima radiča i prelijte ostatak dressinga. Ukrasite sjemenkama nara.
Foto: Instagram
zimska salata