Receptić

A danas nešto sasvim drukčije… Isprobajte burek s kupusom

P. N.

foto iStock

foto iStock



Volite li burek i imate malo hrabrosti i sklonosti eksperimentiranju, zašto ne biste probali burek s kupusom po receptu web stranice Zeleni ponedjeljak?


Evo kako ga pripremiti.


SASTOJCI:




30 dag kora za štrudlu


1 kg kupusa


2 šalice prosa


4 žlice mješavine začina


origano, korijandar


PRIPREMA:


Kupus narežite na rezance i prelijte vrućom vodom. Proso pomiješajte s 4 šalice hladne vode i kuhajte 30 minuta.


Pomiješajte s kupusom, mješavinom začina i ostalim začinima.


Korijandar treba prethodno samljeti. Na nauljeni lim slažite koru, pa smjesu kupusa i prosa naizmjenično.


Svaku koru namočite vodom u kojoj ima nekoliko kapi ulja. Završite s korom, nauljite i pecite u zagrijanoj pećnici 40 minuta na 170°C.


Kada je gotovo izvadite iz pećnice i pokrijte vlažnom krpom.