Najpopularniji 'jambon-beurre'

Francuzi vjerni sendviču sa šunkom i maslacem

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters



PARIZ – Tradicionalni sendvič sa šunkom i maslacem u bagetu (jambon-beurre) uvjerljivo je najpopularniji sendvič u Francuskoj unatoč svim novotarijama na bogatom tržištu brze hrane u toj zemlji.


  


Po agenciji za istraživanje tržišta Gira, ‘jambon-beurre’ činio je 58 posto svih prodanih sendviča na francuskom tržištu prošle godine.




“Gotovo šest od deset sendviča na tržištu su ‘jambon-beurre’, što je golemi udio”, rekao je Bernerd Boutboul, predsjednik Gire.


U Francuskoj je lani pojedeno 1,28 milijardi sendviča po prosječnoj cijeni od 2,74 eura (21 kuna).


Najskuplji su u Parizu, što nije iznenađenje. A u pariškoj regiji Ile-de-France prodaju se češće nego drugdje u zemlji.