Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
3. travnja 2020.
Kreativne igre

FOTO Nove aktivnosti za razvoj fine motorike: Smiješni pauk i vrlo zapetljana paukova meža

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest
Autor:
Objavljeno: 12. listopad 2018. u 17:06 2018-10-12T17:06:45+02:00

Donosimo jednostavne i zabavne igre za mališane pomoću kojih će vježbati svoje motoričke sposobnosti, a i jednu lijepu ideju za igranje za najmanje

Bliži nam se Noć vještica, a mi ćemo vam donositi zabavne (i ne tako strašne!) aktivnosti za mališane koje će ih razveseliti i zaokupiti im pažnju, a ujedno i vježbati svoje motoričke vještine.

Naša prva aktivnost je izrada paukove mreže. Vrlo je jednostavna i mališanima jako zabavna, a također i odlična vježbica za razvoj fine motorike. Za nju će vam trebati plastična košara s rupama, štipaljke ili hvataljke, deblji konac i sitni pauci. Konac protegnite kroz rupe kako biste napravili mrežu, a na dno košare stavite male pauke. Dijete ih mora uhvatiti štipaljkama i izbaviti van.

2

Spider-Web-Fine-Motor-Activity-Game-2

Bonus aktivnost za manju djecu: na dno košare stavite sitne plišane igračke koje će beba hvatati ručicama i vaditi van.

20140701-101509-36909845

Donosimo i još jednu jednostavnu aktivnost za razvoj fine motorike uz koju će mališani učiti brojeve: izradit ćemo smiješnog pauka! Sve što vam treba jest jedan papirnati papir kojeg možete obojati crnom temperom ili akrilnom bojom, ljepljive oči, markeri, drvene štipaljke i ljepilo.

Na papir naljepite oči i nacrtajte pauku osmijeh. Na rubove tanjura napišite brojeve od 1 do 8, a na štipaljke točkice koje mališan mora izbrojati i staviti uz odgovarajući broj (ukoliko dijete još nije spremno za učenje brojeva, poslužite se običnim štipaljkama i napravite paukove nožice).

0

Foto: Pinterest

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.