Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 4
Sutra: 24° 27° 12
23. srpnja 2018.
Ekološko posuđe

MAGIC GRIP Tehnologija koja omogućava pijuckanje u hodu i doručak na palubi

MAGIC GRIP Tehnologija koja omogućava pijuckanje u hodu i doručak na palubi
MAGIC GRIP Tehnologija koja omogućava pijuckanje u hodu i doručak na palubi
Autor:
Objavljeno: 12. kolovoz 2017. u 9:41 2017-08-12T09:41:00+02:00

Kahla je osvojila brojna međunarodna priznanja za inovativni produkt dizajn, te ekološki prihvatljivo poslovanje 

Samo u Njemačkoj svakih sat vremena iskoristi se 320 tisuća jednokratnih šalica koje najčešće sadrže plastiku zbog čega ih je nemoguće reciklirati kao papir. To je tri milijarde šalica godišnje i zato je jedna od vodećih njemačkih tvornica porculana odlučila ponuditi zelenu i održivu alternativu.

Posuđe za jahtaše

Kahla je otišla i korak dalje te je nedavno predstavila i prvo porculansko posuđe namijenjeno prvenstveno boravku na jahtama i motornim plovilima. Zahvaljujući takozvanoj Magic Grip tehnologiji, što se nalazi ispod šalica, tanjura, zdjela, one se neće klizati na površinama kao što su drvo, sintetika i druge uobičajene brodske podloge čak ni kad je more vrlo nemirno. Dakle, radi se o porculanu koji ostaje na mjestu dok se sve drugo kreće. Kolekcije s Magic Gripom proizvode se i za djecu, za korištenje u kuhinji tijekom pripreme jela, te za objedovanje.

Poznavateljima kvalitetnog porculana ime Kahla dobro je poznato, kao što je bilo i našim bakama jer ova tvrtka uspješno posluje još od 19. stoljeća, a osim vrhunske kvalitete odlikuje ju i moderan dizajn. Uz te dvije odlike, u Kahli se ponose i društveno odgovornim poslovanjem, socijalno osjetljivim radnim okruženjem i održivom proizvodnjom u skladu sa zaštitom okoliša koju su u potpunosti zadržali u Njemačkoj, osiguravajući na taj način oko 300 radnih mjesta.

Lijepo i prirodno

Kahla je nastala kao obiteljsko poduzeće davne 1844. godine, a danas je među najuspješnijim njemačkim proizvođačima porculana. Tradiciju dugu 170 godina obilježili su usponi i padovi od kojih su se najznačajniji dogodili u posljednjih dvadesetak godina, kada je bivši menadžer prestižnog Rosenthala preuzeo vodstvo u Kahli te zajedno s vrhunskim dizajnerima tradicionalni porculan osuvremenio za novo stoljeće.

Od tada je Kahla osvojila više od 90 međunarodnih priznanja za dizajn – inovativni produkt dizajn, inteligentne i ekološki prihvatljive koncepte. Naime, osim što je neodoljivo lijep, porculan kojeg koriste iz prirodnih je izvora, bez štetnih sastojaka.

000000kahla (3)

Višebojni poklopci

U njihovoj doista bogatoj ponudi izdvaja se linija predivnih šalica namijenjena svima koji omiljeni napitak žele uvijek imati nadohvat ruke – na putu do posla, u parku, kod kuće. Poklopac omogućava konzumiranje napitka 'u hodu' zbog čega su ove šalice multifunkcionalne – lako se skida i pretvara u 'klasičnu' šalicu. Zbog praktičnog silikonskog „omotača“ Magic Grip šalica se ne skliže pa ju je moguće ponijeti sa sobom kamo god krenuli, mogu se nositi topli ili hladni napitci, voće i grickalice, a u Planetopiji se mogu pronaći u dvije dimenzije – maloj i srednjoj.

Poklopac se kupuje odvojeno od šalice i odgovara svim šalicama bez obzira na veličinu, a proizvodi se u pet boja – antracit, bijela, koraljna, plava i zelena. Za sva raspoloženja.

000000kahla (2)

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka