Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 27
Sutra: 9° 9° 27
26. siječnja 2020.
Nekom krama, drugom bogatstvo

Imate previše ili premalo starinskog namještaja? Dodajte ovaj web-site u svoje omiljene stranice

Imate previše ili premalo starinskog namještaja? Dodajte ovaj web-site u svoje omiljene stranice
Imate previše ili premalo starinskog namještaja? Dodajte ovaj web-site u svoje omiljene stranice
Autor:
Objavljeno: 22. studeni 2017. u 15:50 2017-11-22T15:50:48+01:00

U Nizozemskoj se svake godine održava Design Icons Amsterdam, najveći sajam dizajnerskog vintage namještaja u Europi, na kojem profesionalni trgovci antiknim namještajem svijetu nude svoja dizajnerska remek-djela

Namještaj iz 20. stoljeća više je od svjedoka prošloga vremena. Oživljavanje dizajnerskih rješenja minulog doba nikada ne izlazi iz mode, a vintage, odnosno antikni komadi mogu se pronaći u gotovo svakom segmentu života ili, pak, umjetnosti. Pečat koji dizajnerski vintage namještaj daje interijeru nezamjenjiv je, stoga ne čudi da je tržišna potreba za njim visoka, što među „običnim“ pukom, što među kolekcionarima umjetnina.

Kako bi se dovinuli potrebama tržišta za takvim komadima namještaja, nizozemski par Pieter i Margriet Akkerman pokrenuli su web-stranicu posebno namijenjenu lakšem snalaženju potencijalnih kupaca među velikim brojem trgovaca umjetnina. Vntg.com danas nudi širok pregled vintage namještaja, od sjedećih garnitura, stolova, namještaja i drvne galanterije, pa sve do ukrasnih elemenata koji će svaki dom učiniti posebnim.

Na stranici se može pronaći velik broj trgovaca koji se bave prodajom i proizvodnjom dizajnerskih komada, ali i onih cjenovno mnogo pristupačnijih. U Nizozemskoj se svake godine tradicionalno održava Design Icons Amsterdam, najveći sajam dizajnerskog vintage namještaja u Europi, na kojem profesionalni trgovci antiknim namještajem svijetu nude svoja dizajnerska remek-djela.

Od 19. do 23. listopada antikni namještaj gostovao je i u prijestolnici umjetnosti i mode. Art Élysées sajam je umjetnina koji se održava u sklopu pariškoga tjedna umjetnosti, a na njemu posjetitelji, osim vintage namještaja, mogu vidjeti i brojne druge umjetnine smještene u samome srcu Pariza – na slavnome bulevaru Champs Élysées po kome je sajam i dobio ime.

Sajam, koji ove godine slavi jedanaesti rođendan, alternativa je postojećem tržištu umjetnina te nudi drukčiji pogled na umjetnost i dizajn za istinske ljubitelje te kolekcionare. Cilj Art Élyséesa je ostvariti dijalog između tradicionalne i moderne umjetnosti i to suradnjom gotovo stotinu galerija. Art Élysées 2017. nikoga nije ostavio ravnodušnim, već samim time što spaja urbano i klasično te suvremeno i moderno, ostavljajući komadić dobrog ukusa svakome posjetitelju.

Nakon Pariza, vintage namještaj nastavlja svoju turneju te 3. prosinca 2017. dolazi na sajam Design Classic Düsseldorf, a sljedeće godine gostuje i na već spomenutom Design Icons Amsterdam. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu