Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 1
Sutra: 18° 19° 12
23. lipnja 2018.
Raskošni priručnik

Eko vrt: Kako uzgojiti zdrave i sočne plodove uz pomoć prirodnih ciklusa

Eko vrt: Kako uzgojiti zdrave i sočne plodove uz pomoć prirodnih ciklusa
Eko vrt: Kako uzgojiti zdrave i sočne plodove uz pomoć prirodnih ciklusa
Autor:
Objavljeno: 24. rujan 2016. u 7:37 2016-09-24T07:37:00+02:00

U knjizi je detaljno prikazana i objašnjena izrada svih prirodnih pripravaka i način njihove upotrebe a opširni planer koji će vas voditi kroz cijelu godinu opisuje kako uzgojiti više od 80 usjeva, od luka i mrkve, do limuna i grožđa – priprema tla, sjetva, briga, berba i pohrana, prikupljanje sjemenja te uklanjanje problema

Biodinamičko vrtlarstvo

Svi koji se bave vrtlarstvom, bilo da uzgajaju povrće, voćke ili pak cvijeće, imaju isti cilj: uzgojiti predivne, sočne plodove, a svoj vrt učiniti mjestom koje vrvi životom, mjestom uživanja za sva čula. Biodinamika se vraća starinskim, stoljećima provjerenim vrijednostima i načelima – povezivanjem s ciklusima godišnjih doba i prirodnim ritmovima. Na taj način zemlji vraćamo više nego što od nje uzimamo, a ona nas nagrađuje obiljem i vjernošću.

Kako uzgojiti zdrave biljke i sočne plodove uz pomoć Mjeseca i prirodnih ciklusa, pitanja su na koja odgovara bogato ilustrirana knjiga "Biodinamičko vrtlarstvo" Montyja Waldina, objavljena u izdanju Planetopije. To je ujedno i prvi sveobuhvatni priručnik na domaćem tržištu u kojem ćete saznati što je biodinamika, po čemu se razlikuje od konvencionalnog uzgoja i kako možete unaprijediti svoj vrt ako ga već obrađujete na ekološki način.

U knjizi je detaljno prikazana i objašnjena izrada svih prirodnih pripravaka i način njihove upotrebe a opširni planer koji će vas voditi kroz cijelu godinu opisuje kako uzgojiti više od 80 usjeva, od luka i mrkve, do limuna i grožđa – priprema tla, sjetva, briga, berba i pohrana, prikupljanje sjemenja te uklanjanje problema.

Za sve one koje zanima vrtlarstvo, bilo da ste početnik ili iskusni vrtlar – ovo je knjiga od koje se možda više nećete odvajati: pregledna, trajna, jednostavna, sveobuhvatna, prepuna informacija i prekrasno opremljena.

Monty Waldin nagrađivan je autor knjiga o vinima i stručnjak za zelena pitanja, s osobnim iskustvom razvoja biodinamičkih vinograda u Europi i Sjevernoj Americi. Za njegova života u Francuskoj, britanska televizijska postaja Channel 4 snimila je o Montyju emisiju Château Monty – prvi opservacijski televizijski dokumentarni film o biodinamičkoj proizvodnji vina (2008.). Napisao je nekoliko knjiga te surađuje s brojnim medijima diljem svijeta.

Biodinamičko vrtlarstvo

Biodinamičko vrtlarstvo

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka