Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
11. prosinca 2018.
Izložba

foto CACIB Rijeka 2018: Pogledajte prekrasne četveronošce koji su zavladali Zametom

Foto: D. ŠKOMRLJ
Foto: D. ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 24. veljača 2018. u 15:27 2018-02-24T15:27:53+01:00

Na izložbi, koja traje i u nedjelju, riječki pasoljupci ove godine imaju prilike vidjeti čak 1.650 pasa, među kojima su i neke vrlo rijetke pasmine

RIJEKA Veliki, mali, minijaturni i divovski, čupavi, kratkodlaki, pa čak i oni bez dlake – stotine čovjekovih najboljih prijatelja i njihovih vodiča nastupilo je u subotu na prvom danu međunarodne izložbe pasa CACIB Rijeka 2018. Izložba se održava u Sportskom centru Zamet, a već petu godinu organizira ju Sportski kinološki klub Rijeka u suradnji s Hrvatskim kinološkim savezom i pod pokroviteljstvom Grada Rijeke.

Na izložbi, koja traje i u nedjelju, riječki pasoljupci ove godine imaju prilike vidjeti čak 1.650 pasa, među kojima su i neke vrlo rijetke pasmine poput azvaka, peruanskog bezdlakog psa, kangala i slično.

Ove godine na izložbi najviše je Talijana, zatim su tu domaći vlasnici pasa, a po brojnosti dobro se drže i Francuzi. Lajavce ocjenjuju istaknuti međunarodni kinološki suci koji su za ovu prigodu došli iz Velike Britanije, Irske, Kanade, Austrije, Rusije, Hrvatske.

Za pse je pak riječ o vrlo »ozbiljnom trenutku«: već su ih od ranog jutra njihovi vodiči ili vlasnici pripremali da se pokažu u najboljem svjetlu. Jer suci gledaju sve – od dlake pa do hoda.

RI242X12
Izložba pasa CACIB Rijeka 2018 / Foto: D. ŠKOMRLJ

Svi koji su propustili prvi dan izložbe na Zametu, mogu doći i danas te uživati u raznim »pasićima«, i to po simboličnoj cijeni od deset kuna, dok je za djecu ulaz besplatan.

Izložba ima humanitarnu notu i sav prihod od prodaje ulaznica ide Udruzi »Društvo za istraživanje i potporu«. Riječ je o organizaciji koja radi na uključivosti djece i mladih s poremećajima u ponašanju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka