Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
5. prosinca 2019.
Danas otvorenje sajma

Zagreb Auto Show: Izlažu dva hrvatska proizvođača električnih vozila i skutera

Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva
Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 5. travanj 2016. u 12:33 2016-04-05T12:33:00+02:00

U funkciji Auto Showa je sav raspoloživ prostor što znači 14 paviljona i pripadajuće otvorene površine – ukupno čak 70 tisuća četvornih metara, a nastupa 440 izlagača iz 33 zemlje

Zagreb Auto Show, međunarodni salon automobila, motocikala, gospodarskih vozila i prateće industrije vraća se nakon punih osam godina na Zagrebački velesajam. No, za razliku od prijašnjih bienalnih izdanja, traje samo sedam dana, od danas, 5. do 10. travnja, dok je nekad obuhvaćao dva vikenda.

 I dalje je u sustavu međunarodnog udruženja proizvođača automobila i dijelova OICA što jamči najveću aktualnost izložaka kao i kvalitetu same predstave.

Kako je definitivno istaknuto na zadnjem obraćanju novinarima, u funkciji Auto Showa je sav raspoloživ prostor što znači 14 paviljona i pripadajuće otvorene površine – ukupno čak 70 tisuća četvornih metara.

 Nastupa 440 izlagača iz 33 zemlje, a broj premijera popeo se na ukupno 70. Od tog broja najviše ih pripada automobilima  – 4 svjetske vicepremijere i 34 hrvatske premijere. Slijede gospodarska vozila s 4 svjetske premijere, 1 svjetskom vicepremijerom, 3 europske vicepremijere i 2 hrvatske premijere te motocikli/četverocikli s 22 hrvatske premijere.

 Prisutan je 81 brand automobila, motocikala i gospodarskih vozila – 29 automobilskih marki, 35 marki motocikala te 17 marki gospodarskih vozila.

Prvi put na Salonu automobila prisutna su dva hrvatska proizvođača električnih vozila i skutera. Status izlagača potvrdili su tržišni lideri rezervnih dijelova i servisne opreme, leasing kuće, domaća i strana naftna industrija.

U petak, 8. travnja Salon će biti otvoren do 23 sata, a te će se večeri održati i humanitarni koncert čiji će se prihod od prodanih ulaznica u razdoblju od 19 – 22.30 sati darovati KBC Sveti Duh. Inače, radno vrijeme za posjetitelje je danas od 16 do 21 sat, ostale dane od 10 do 21 sat.

Cijene ulaznica su 35 kuna za odrasle, dok učenici, studenti i umirovljenici plaćaju 25 kuna. Sve ulaznice sudjeluju u nagradnoj igri čiji je glavni zgoditak Volkswagen Up, dok su ostale nagrade ulaznice za Europsko prvenstvo u nogometu, električni bicikl,...

Zagreb Auto Show 2016 održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a u njegovou pripremu i realizaciju uključeni su Grad Zagreb i njegova turistička zajednica te Zagrebački holding.

S obzirom na najave organizatora i izlagača, svi su se potrudili da se Show vrati na razinu izdanja koja su ga u prvom desetljeću aktualnog tisućljeća izdigla na jednu od najposjećenijih priredbi jugoistoka Europe. Upravo stoga, u navedenom se razdoblju na ZgAS očekuje najmanje 100 tisuća posjetiteja iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.