Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1n
Sutra: 8° 8° 1n
14. prosinca 2019.
Atraktivan program

foto ZAGREB AUTO SHOW Pogledajte fantastičnu kombinaciju novih automobila, brzih motora i lijepih žena

Foto Ivica Tomić
Foto Ivica Tomić
Autor:
Objavljeno: 10. travanj 2018. u 10:57 2018-04-10T10:57:00+02:00

Pozitivni pomaci u segmentu prodaje osobnih automobila, rast je u prvom kvartalu čak 27 posto u odnosu na jako dobru lanjsku godinu, i optimizam nakon dugogodišnje krize odrazili su se i na ovogodišnji Salon na kojem je popunjenost izložbenih kapaciteta iskorištena do maksimuma

Jutros je otvoren Zagreb auto show, najposjećeniji i svakako najatraktivniji sajam Zagrebačkog velesajma.

S obzirom da je član OICA-e udruge najznačajnijih svjetskih autosalona, omogućava mu prezentiranje premijernih vozila.

IMG_6748
Otvoren Zagreb Auto Show / Snimio Ivica Tomić

Show je započeo brojnim konferencijama za novinare i to u žestokom tempu s obzirom da se već u 15 sati otvaraju vrata posjetiteljima.

Na Showu je svoje proizvode izložilo 463 izlagača iz 34 države koji su ispunili čak 14 paviljona te otvoreni prostor na 70 tisuća četvornih metara, dok će 85 brandova automobila, motocikala i gospodarskih vozila imati čak 133 premijere.

Pozitivni pomaci u segmentu prodaje osobnih automobila, rast je u prvom kvartalu čak 27 posto u odnosu na jako dobru lanjsku godinu, i optimizam nakon dugogodišnje krize odrazili su se i na ovogodišnji Salon na kojem je popunjenost izložbenih kapaciteta iskorištena do maksimuma.

Ono što je ipak na žalost izostalo, dolazak je Rimac Automobila i njihovog Concepta two.

IMG_6837
Zagreb Auto Show (2) / Foto: Ivica TOMIĆ

Kad su automobili u pitanju svjetsku vicepremijeru ima Mercedes-Benz C-klasa, dok su posebno intrigantne tri europske vicepremijere – Mercedes-Benz A-klasa, Mercedes-Benz CLS te Volkswagen Touareg.

Ne treba zaboraviti da su i motocikli jako dobro izloženi, te da i oni donose tri svjetske premijere.Ono što je također zanimljivo, ZG auto show, za razliku od najznačajnijih svjetskih izložbi ovakvog tipa, nije odustao od – prezenterica.

IMG_6820
Zagreb Auto Show / Foto: Ivica TOMIĆ

I to silno atraktivnih tako da je na većini prostora privlačnost – dvostruka.Zagreb Auto Show traje sve do nedjelje do 15. travnja 2018. godine, dok je pojedinačna cijena jednodnevne ulaznice za odrasle osobe 40 kuna. P

rema iskustvima s prijašnjih salona, zadnji prije pauze 2008. godine zabilježio je skoro 220 tisuća posjetitelja, tada u samo jednom danu prodano je više od 40 tisuća ulaznica, onaj prije dvije godine, Zagreb Auto Show je bienalnog karaktera, više od 140 tisuća tako da se ove godine očekuju brojke – negdje između navedenih.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.