Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. studenoga 2019.
Rally Opatija

foto Naš najbolji rally vozač u lovu na nove trofeje: Juraj Šebalj u Rijeci potpisao suradnju s Inom

Maja Sabol i Juraj Šebalj sa sjajnim hyundaijem i20 R5 / Snimio Damir ŠKOMRLJ
Maja Sabol i Juraj Šebalj sa sjajnim hyundaijem i20 R5 / Snimio Damir ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 4. svibanj 2018. u 13:53 2018-05-04T13:53:00+02:00

Veselim se suradnji s Inom što za mene nije početak, već nastavak, rekao je Šebalj koji sa suvozačicom Majom Sabol sudjeluje i na 27. Rallyju Opatija

Danas u Opatiji, svečanim startom koji je u središtu najznačajnijeg hrvatskog turističkog grada zakazan za 18 sati, počinje međunarodni »27. Rally Opatija 2018.«.

Organizator ove tradicionalne manifestacije je AK Opatija, a na nju su se prijavile 104 posade iz desetak država Europe što je također svojevrsni rekord.

No, ono što budi posebnu pažnju na 390 kilometara iznimnih napora koji će posebno ekstremni biti na 11 »brzinaca«, je nastup jednog od najtrofejnijih hrvatskih automobilista Juraja Šebalja koji nastupa za AKK Sveta Nedelja.

RI0305X4
Rally vozač Juraj Šebalj potpisao ugovor s Inom / Snimio Damir ŠKOMRLJ

On je, kao i njegova suvozačica Maja Sabol s kojom je nastupao i 2016. godine,  jučer imao posebno predstavljanje u upravnoj zgradi Ine u Baračevoj ulici u Rijeci.

U središtu zanimanja je bio i hyundai i20 R5, sjajni automobil iz najnovije produkcije supersportskih vozila te znamenite korejske tvrtke koji je ovogodišnji pratitelj posade Šebalj – Sabol.

Svečani početak sponzorske suradnje s Jurajem Šebaljom najavili su Marina Burazer, direktorica Korporativnih komunikacija Ine kao i Erkki Ranta, direktor Rafinerije nafte Rijeka, kao i sami Juraj Šebalj te Maja Sabol koji su simbolično potpisali rally vozilo, koje će Šebalj voziti u nadolazećim utrkama.

– Inina podrška sportu je neupitna: kao društveno odgovorna kompanija, od svog osnutka smo dokazano najbolji prijatelj i partner hrvatskog sporta, a osobito automobilizma. Drago nam je što smo uspostavili suradnju s Jurajem i vjerujem kako ćemo zajedno postići mnoge uspjehe. I ove će se godine Juraj natjecati u jednoj od najvažnijih i naprestižnijih auto utrka u Hrvatskoj – INA Delta Rallyju, te ćemo s nestrpljenjem iščekivati hoće li odnijeti i osmu pobjedu, istaknula je Burazer.

Sponzorsku suradnju sa Šebaljem komentirao je i direktor Rafinerije nafte Rijeka Erkki Ranta.

– Ina proizvodi visokokvalitetna benzinska i dizelska goriva, a posebno smo ponosni na naša nova goriva koja smo kupcima predstavili prošle godine: Class Plus, Arktik, ali i gorivo sa čak 100 oktana. Jasno je da automobilizam i naftna industrija idu ruku pod ruku i drago nam je što možemo našim vrhunskim gorivima doprinijeti top izvedbi naših sportaša i adrenalinska uzbuđenja podići na još višu razinu, mišljenje je Rante.

A nakon sponzora, budućoj se suradnji razveselio kao i na njoj zahvalio Šebalj.

– Veselim se suradnji s Inom što za mene nije početak, već nastavak suradnje. Uspješno smo surađivali prije desetak godina i dalje nastavljamo jakim tempom. Ina u svojoj ponudi ima gorivo vrhunskih performansi s kojim ćemo pogoniti ovogodišnji hyundai i20 R5, istaknuo je Šebalj, ne krijući kako su mu i ove sezone u kraljevskoj automobillističkoj sezon i maksimalističke – biti najboljim domaćim rally vozačem.

Šebalj je najtrofejniji hrvatski rallyjaš. Debitirao je 1996., a od 2004. sa suvozačem Tonijem Klincem krenula je serija pobjeda na raznim rallyjima. Jedanaest puta bio je prvak Hrvatske u rallyju, a zaključno s 2016. sedam je puta osvojio INA Delta Rally.

Naravno, Šebalj je ostao u Rijeci, točnije Opatiji, a o kolikom se profesionalcu radi pokazalo nam je i njegovo javljanje s Učke. On i suvozačica Sabol nisu odmarali već su, unatoč kišnom nevremenu, krenuli provjeriti što ih očekuje ovog temperamentnog opatijskog vikenda.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.