Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
18. studenoga 2018.
Prometna prognoza

NAPRIJED VATRENI HAC ističe natpise podrške na svim autocestama

I drugi info displayi na svim trasama autocesta prikazivat će u nedjelju poruku podrške Vatrenima / Foto HAC
I drugi info displayi na svim trasama autocesta prikazivat će u nedjelju poruku podrške Vatrenima / Foto HAC
Autor:
Objavljeno: 13. srpanj 2018. u 17:59 2018-07-13T17:59:58+02:00

Poruka će se prikazivati u redovitim intervalima u uvjetima normalnog odvijanja prometa

RIJEKA - Turistička sezona u punom je zamahu pa se i ovog vikenda na autocestama očekuje veliki priljev vozila, stoga iz HAC-a i ovim putem apeliraju na korisnike da zbog svoje i sigurnosti drugih sudionika u prometu, vožnju prilagode uvjetima na cesti.

Posebno mole korisnike-navijače Vatrenih da u nedjelju planiraju putovanje kako bi na vrijeme stigli na željeno odredište i mogli pratiti povijesnu utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije. Tijekom vikenda i HAC se pridružuje podršci Vatrenima putem isticanja obavijesti „NAPRIJED VATRENI“ na info display-ima duž cijele trase hrvatskih autocesta. Poruka će se prikazivati u redovitim intervalima u uvjetima normalnog odvijanja prometa.

Još jednom podsjećaju kako se povećanjem prometa u ljetnim mjesecima, na žalost povećava i broj prometnih nesreća, stoga ističu važnost odgovornog ponašanja u vožnji. Najčešći razlozi teških prometnih nesreća su brzina i unatrag nekoliko godina „distrakcija“, odnosno skretanje pažnje s vožnje, najčešće zbog korištenja mobitela.

Iz Hrvatskih autocesta mole sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranici www.hac.hr ili www.hak.hr, a preporuča se i korištenje mobilnih aplikacija za uvid u trenutno stanje u prometu poput Google karte i Waze te mobilna aplikacija HAK-a, kako bi se informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja.

U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike će obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422 i 0800 0111.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka