Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Uskoro na tržištu

Luksuz na još višem nivou: Premijera nove marke modela Polestar 1

 Luksuz na još višem nivou: Premijera nove marke modela Polestar 1
Luksuz na još višem nivou: Premijera nove marke modela Polestar 1
Autor:
Objavljeno: 25. listopad 2017. u 7:26 2017-10-25T07:26:51+02:00

Polestar 1 na tržište dolazi sredinom 2019. godine,  najavna proizvodna serija imat će svega 500 komada dok  će prvi primjerci najprije na prometnice Kine

Svi koji ste mislili kako je Volvo iznimno luksuzni proizvođač automobila – bili ste u pravu. No, vaše mišljenje ne dijele njegovi vlasnici i stratezi razvoja. Naime njihovo je mišljenje da je na globalnom automobilskom tržištu itekakva »glad« za još luksuznijim proizvodima. S ciljem zadovoljenja svjetske elite, ljudi koji dominiraju bussinesom, estradom ili sportom. Oni dakle uspješnici čije se mjesečne zarade ne mjere u tisućama kuna nego u milijunima eura dobit će uskoro i prvi adut novorazvijenog Volvo podbranda, marke Polestar.

Prvi njihov automobil nosi najjednostavniji mogući naziv »1« i pretpremijera je serije koja će s rednim brojevima koji se nastavljaju na jedinicu dolaziti idućih godina. Polestar 1 je elegantni i smjelo oblikovani coupe koji bi svojim karakteristikama, kao i kvalitetom materijala, mora zadiviti svijet bogatih i slavnih. Istaknimo tako da će karoserija biti izrađena od karbonskih vlakana, a za kočnice promjera diska od čak 400 milimetara brinut će iznimno cijenjeni proizvođač Akebono.

Konkretno, Polestar 1 je automobil koji nikog neće ostaviti ravnodušnim. Ne zbog dimenzija, primjerice dužina mu je 4,5 metara, već zbog stila, kvalitete materijala i nadasve zbog pogonske jedinice. Nju sačinjava hibridni sustav motora ukupne snage 600 KS uz nevjerojatnih tisuću Nm okretnog momenta. Dva električna motora, po jedan na svakoj osovini razvijaju 218 »konja« dok je »srce« klasičnog sustava motor s unutarnjim izgaranjem, 2-litreni, četverocilindrični benzinac.

Za sada nisu poznati podaci o potrošnji, ali jeste onaj koji kaže kako će »jedinici« doseg samo uz pomoć električne energije biti 150 kilometara. Ono što je u ovom trenutku nepoznato je cijena, no sudeći prema onom što traži Volvo, Polestar 1 ne bi smio biti ispod 750 tisuća kuna.

Polestar 1 na tržište dolazi sredinom 2019. godine, a najavna proizvodna serija imat će svega 500 komada. Prvi će primjerci najprije na prometnice Kine što ne čudi iz najmanje dva razloga: jer su vlasnici Polestara Kinezi, a ta je zemlja danas i najsnažnije svjetsko tržište automobila.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Prelazak na DVBT-T2 signal ne znači da morate kupovati novi televizor ili prijemnik
Novi sustav odašiljanja televizijskog signala pred vratima

Prelazak na DVBT-T2 signal ne znači da morate kupovati novi televizor ili prijemnik