Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
6. prosinca 2019.
Novi koncept

Hyundai predstavlja prvi šetajući automobil! Zapravo, možda ELEVATE ušeta i sam?

Hyundai Elevate
Hyundai Elevate
Autor:
Objavljeno: 3. siječanj 2019. u 14:18 2019-01-03T14:18:31+01:00

Da, uz hodajući Hyundai dolazi i nova troslovna kratica – UMV – Ultimate Mobility Vehicle! Da, ELEVATE predstavlja upravo to – mobilni švicarski nožić koji može sve; voziti, hodati ili se penjati gdje se ljudska gojza ne bi ni usudila

Svanuo je dan za sve one koji se već godinama pripremaju da će svinje poletjeti a automobili prohodati. 

Nissan je naime pripremio malo iznenađenje za sve – na CES-u u Las Vegasu je predstavio koncept ELEVATE, koji kombinira snagu robotike i EV tehnologije. Da, Nissan je odlučio odvesti ljude tamo gdje se još nijedan proizvođač automobila nije usudio – u šetnju!, piše portal Vozim.hr.

Da, Transformeri su konačno među nama! Četveronogi Nissan će biti prezentiran svijetu za pet dana u Mandalay Bay South Convention Centru, pa očekujte svakakve komentare i utiske.

Da, uz hodajući Hyundai dolazi i nova troslovna kratica – UMV – Ultimate Mobility Vehicle! Da, ELEVATE predstavlja upravo to – mobilni švicarski nožić koji može sve; voziti, hodati ili se penjati gdje se ljudska gojza ne bi ni usudila.

Naravno, odmah Vam pada na pamet vojna namjena. Pa naravno, bilo bi blesavo ne očekivati vojna ispitivanja odmah nakon CES-a, jer mogućnosti su bezbrojne; vozila hitne pomoći, gorske službe spašavanja, specijalne policije, sve službe samo sanjaju ovakva vozila. Tu je naravno i mogućnost autonomne vožnje, koja se logično nameće kod ovog Hyundai gurkhe.

Poprilično oskudna karoserija oslobađa prostor za smještaj nosila, a vrata se otvaraju vjerojatno u Star Wars stilu. Vidljiv je samo otvoren stražnji kraj s podignutim vratima, no to nam baš i ne otkriva previše. Neki detalji ipak upadaju u (dovoljno šokirane )oči – gume baš i nemaju nešto previše „mesa“ pa je upitno krstarenje po terenu, a kamoli prelazak močvarnih terena, pustinja i visoravni. Ono što je sigurno je da će svi čudaci na CES – u biti Hyundai fanovi do kosti!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.