Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 1
Sutra: 15° 16° 13
21. lipnja 2018.
Noviteti u autoindustriji

foto Frankfurtski salon automobila: Prvi dan u znaku crossovera i - policije

Foto: E. PRODAN
Foto: E. PRODAN
Autor:
Objavljeno: 12. rujan 2017. u 18:15 2017-09-12T18:15:27+02:00

VW koncern je izmiješao klase i segmente tako da može zadovoljiti kupce koji imaju sedamdesetak tisuća kuna, baš kao i one koji su za automobil, Bugatti Chiron, spremni izdvojiti po prilici – 40 milijuna kuna

Prvi je dan frankfurtskog salona automobila, namijenjen isključivo predstavnicima »sedme sile«, završio potpunim trijumfom – crossovera.

Riječ je posebno o manjim modelima, nastalim na bazi klasičnih velikoserijskih automobila B segmenta, koji miksaju nekoliko klasa te tako stvaraju novu, osebujnu priču.

U tome su se posebno istaknuli Citroen C3 Aircross, KIA Stonic, Hyundai Kona, Seat Arona, Škoda Karoq kao i VW T-Roc te Opel Crossland.

Istina, dolaze li iz iste korporacije jako su slični, razlikuje ih samo specifični izražaj pojedine marke, no to vjerojatno neće smetati kupcima.

Jako je lijepi napredak opet zabilježila i Dacia Duster u svojoj drugoj generaciji, dok je opći naglasak salona dakako bio na njemačkoj automobilskoj industriji.

Mercedes je raskoš pokazao ne samo izborom modela nego i njihovim tradicionalnim, pomalo i pretencioznim, izložbenim prostorom, VW koncern je izmiješao klase i segmente tako da može zadovoljiti kupce koji imaju sedamdesetak tisuća kuna, baš kao i one koji su za automobil, Bugatti Chiron, spremni izdvojiti po prilici – 40 milijuna kuna!

20170912_105209(0)
Sajam automobila u Frankfurtu / Snimio Edi Prodan

BMW je također svijet za sebe koji ni u kom smislu nitko ne može oponašati.

Pod iznimno snažnom, te itekako vidljivom policijskom paskom, prvi je dan za nama, od četvrtka slijede dani namijenjeni publici dok će IAA svoj vrata zatvoriti 24. rujna.

20170912_140949
Sajam automobila u Frankfurtu (2) / Snimio Edi Prodan

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka