Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 2n
Sutra: 18° 18° 2n
22. listopada 2019.
Hrvatska premijera

Citroen C4 Cactus: Dobar odnos dimenzija i funkcionalnosti

Citroen C4 Cactus: Dobar odnos dimenzija i funkcionalnosti
Citroen C4 Cactus: Dobar odnos dimenzija i funkcionalnosti
Autor:
Objavljeno: 10. svibanj 2018. u 9:05 2018-05-10T09:05:50+02:00

Jedan od u vizualnom smislu zanimljivijih kompaktnih automobila, nudi dobar odnos dimenzija i funkcionalnosti, moderne motore te s obzirom na cijene ide u zonu vrlo isplativih investicija na četiri kotača

Nakon lansiranja Citroën C3 u 2017., te SUV ofenzive početkom 2018. sa C3 Aircross, Citroën zakoračuje u novu fazu u razvoju strategije svojih proizvoda te i dalje iznenađuje i predstavlja svoju novu limuzinue: novi C4 Cactus. On donosi dašak svježine u segment limuzina spojem jedinstvenog karaktera vozila C4 Cactus i udobnosti u skladu s odlikama modela C4. Automobil s kojim je Citroen zaoravo najavio dizajnersku i funkcionaknu revoluciju, uz težnju da sve prati i prihvatljiva cijena, dobio je znatno uglađeniju i privlačniju formu. Bez ustezanja ga se stoga može istaknuti kao jedan od automobila koji zaslužuje najveću pažnju kod svih potencijalnih kupaca unutar kompaktnog segmenta.

Novi C4 Cactus moderan je i istaknutog dizajna te u unutrašnjosti nudi jedinstveno iskustvo u pogledu ugodnosti. U tu je svrhu Citroën crpio nadahnuće iz svojeg tehnološkog nasljeđa povezanog s hidrauličkim ovjesima. Novi izraz tehnologije radi što veće pristupačnosti. Stoga novi C4 Cactus u Europi uvodi ovjese s progresivnim hidrauličnim graničnicima kao i prvi put u svijetu sjedala »Advanced Comfort«, koja pružaju jedinstvenu udobnost sjedenja i vožnje.

Njegov dugi međuosovinski razmak od 2,60 m i kratki prevjesi jamče kompaktne dimenzije kako bi automobil ostao okretan i lako upravljiv, istodobno nudeći prostornost koja se očekuje u tom segmentu. Nudi 31 kombinaciju vanjske personalizacije uz devet boja karoserije i četiri paketa »color« koji obuhvaćaju profinjene obojene elemente čime se omogućuje klijentima da osmisle automobil po svojoj mjeri. U unutrašnjosti funkcionalna, pročišćena i jednostavna kabina na prvi pogled ostavlja dojam mirnoće. Nudi se čak pet istaknutih i dojmljivih mogućnosti unutarnjeg uređenja koje donose svjetlost, mekoću i profinjenost. Putnici u njemu mogu putovati jednostavno i opušteno uz 12 sustava za pomoć u vožnji te 3 tehnologije za povezivost. Njegovi snažni i učinkoviti motori uostalom pridonose ugodnom i bezbrižnom doživljaju za upravljačem novog C4 Cactus.

Novi C4 Cactus odlikuje se punim oblicima, horizontalnim poklopcem motora koji odaje dojam robusnosti i zaštite, a bočna linija karoserije daje mu siluetu limuzine, te dobro leži na kotačima smještenima u kutovima vozila. Optimiranom konstrukcijom temeljenom na platformi PF1 Grupe PSA, novi C4 Cactus počiva na međuosovinskom razmaku dugom 2,60 m, što je uobičajeno za segment kompaktnih limuzina, i nudi izdašan prostor za sve putnike. Ima smanjene prevjese za zajamčenu okretnost i upravljivost u gradskom okruženju. Stoga se umjerenim vanjskim dimenzijama – duljina 4,17 m, širina 1,71 m – novi C4 Cactus vraća korijenima kompaktnih limuzina uz prostranost i istinsku svestranost u gradskim i prigradskim područjima, kao i na otvorenoj cesti.

Prtljažnik je vrlo praktičan zahvaljujući kockastim oblicima, što olakšava utovar svih predmeta, i sparen je sa stražnjom klupom sklopivom u omjeru 1/3 – 2/3, te nudi obujam od 358 l, koji se može povećati na 1170 l kada se spusti naslon stražnje klupe.
Novi C4 Cactus dolazi s trocilindarskim benzinskim motorima PureTech opremljenima najnovijim tehnologijama koje omogućuju reaktivnost i umjerenu potrošnju i emisije, te s dizelskim motorima BlueHDi, koji putnicima pružaju užitak u vožnji, ekonomičnost i brigu o okolišu.

Benzinski motori su 130 S&S, PureTech 110, dok su dizelski BlueHDi 100 i BlueHDi 120 S&S.
Cijene startaju sa 110.900 kuna za opciju s benzinskim motorom, najpovoljnji dizelaš je 117.900, dok je najskuplja verzija Puretech 110 S&S EAT6 od 141.900 kuna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.