Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. studenoga 2019.
Rally Opatija

Bitka između Hidega i Prodana za prvo mjesto

Foto Uros Modlic / Foto Modlic
Foto Uros Modlic / Foto Modlic
Objavljeno: 4. svibanj 2018. u 23:14 2018-05-04T23:14:34+02:00

Oktanski spektakl se po 27. put vratio u Opatiju! Nakon ceremonijalnog starta iz centra kvarnerskog grada, motorkada se uputila u smjeru Ružića na prva dva brzinska ispita. Nakon što su u prvom Viliam Prodan i Zoran Raštegorac postigli isto vrijeme s Krisztianom Hidegom i Istvanom Kerekom, Mađari su u drugom brzincu bili 1.6 sekundi brži te prvi od dva dana natjecanja završili na vrhu.

„Danas je bio brz dan, dva kratka brzinca,“ krenuo je Hideg. „Jako sam gurao, a nakon drugog brzinca sam osjetio da sam brži. Vrijeme je jako dobro, ali nije velika razlika između Prodana i mene. S autom je sve bilo u redu, momčad dobro radi, a sutra ćemo, nadam se – biti puno brži. Ne znam što očekivati, ali nisam pretjerano sretan što prvi startam.  Da bar da sam treći, to je najbolja pozicija, ali ne brinem se previše oko toga.“

Nakon Hidega i Prodana, treće je mjesto zauzela slovenska posada Ruka Turka i Blanke Kacin, koji su u Peugeotu 208 T16 R5 upisali vrijeme od 6:21,2 – 3 sekunde zaostatka za vodećima. Slijede Antal Kovacs i Gergo Istovics (Ford Fiesta R5, 6:24,1) te Juraj Šebalj i Maja Sabol (Hyundai i20 R5, 6:27,2).

“Išli smo super, čak rekao bih malo i življe nego po danu,” rekao je Prodan. “Ne znam di je izvukao tu sekundu, ali svaka mu čast. Mi smo sa svojom vožnjom zadovoljni, ušli smo u Škodu, podesili smo se, vremena su bila dobra. Sekunda gore-dolje, to je relativna stvar. Nadam se da će nas vrijeme sutra poslužiti. Danas smo se odvojili nas pet-šest, što smo i očekivali. Sutra treba pazit s gumama i nadam se da ćemo imati sreće s vremenom.”

Preko startne rampe je prošlo 93 posada, od kojih je 12 bilo u automobilu R5 klase. Rally se sutra nastavlja brzincima Šušnjevica, Boljun i Učka, koji bi po rasporedu trebali krenuti u 09:13.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.