Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. studenoga 2019.
Individual Manufaktur

BMW M850i Night Sky Edition: Ova ekskluziva nosi na sebi komade meteorita

Foto BMW
Foto BMW
Autor:
Objavljeno: 7. siječanj 2019. u 16:01 2019-01-07T16:01:59+01:00

Njime BMW slavi meteorsku kišu iliti pljusak dok Zemlja prolazi kroz orbitu asteroida 2003 EH

BMW Individual Manufaktur iz Garchinga lansirala M850i Night Sky Edition. Svijet je tako postao bogatiji za jedan ekskluzivni BMW. Po čemu je ovaj BMW poseban?

Njime BMW slavi meteorsku kišu iliti pljusak dok Zemlja prolazi kroz orbitu asteroida 2003 EH. U to je ime ova Osmica dobila dijelove eksterijera i interijera od pravog meteorita, piše Vozim.hr.

Meteoritski kamen primijenjen je na centralnoj konzoli, starteru, iDrive Touch Controlleru i vratima. BMW Individual Manufaktur je angažirala stručnjake i istraživače Max Planck Instituta za izvanzemaljsku fiziku, koja se opet (ne)slučajno nalazi u Garchingu.

Vanzemaljski materijal ima vrlo ledeni look, a možete ga naći na oplatama retrovizora, prednjim splitterima, centralnoj masci i okruženju vertikalnih ventilacijskih otvora. Te komponente su posebno razvijene za ovaj unikat i izrađene uz pomoć 3D printanja.

Tako su napravljene i same čeljusti kočnica, koje su 30 posto lakše od onih koje inače koristi BMW Motorsport. Iznutra dominira koža posebno omekanjena šokom ekskluzivno odabranih merino ovaca, a tu je i LED osvjetljenje kabine i naslona za ruku, piše Vozim.hr.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija