Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 4n
Sutra: 13° 13° 4n
15. studenoga 2019.
Sportski luksuz

BMW 8 Coupe u završnoj fazi testiranja: Otvorenog garda u borbi za prijestolje

BMW 8 Coupe u završnoj fazi testiranja: Otvorenog garda u borbi za prijestolje
BMW 8 Coupe u završnoj fazi testiranja: Otvorenog garda u borbi za prijestolje
Autor:
Objavljeno: 31. siječanj 2018. u 8:02 2018-01-31T08:02:57+01:00

Prototip novog sportskog automobila luksuznog segmenta završio s testovima izdržljivosti na trkaćoj stazi, na tržište doalzi sredinom 2018. godine

Predstavljanjem BMW-a Concept serije 8, BMW je već pružio uvid u dizajnu svog novog sportskog automobila luksuznog segmenta. Ono što se jasno nazire je želja osmišljavanja ultimativnog sportskog automobila maksimalno luksuzne izvedbe s kojom će se dokazivati tko je u premium segmentu – suvereni vladar.

Dinamične osobine novog BMW-a serije 8 Coupe sada se također jasno očituju. Budući serijski prototip trenutačno se intenzivno testira na stazi za velike brzine u Apriliji u Italiji. Testovi služe za optimiziranje vozne dinamike na površinama s visokim koeficijentom trenja i označavaju još jednu od odlučujućih faza na putu prema lansiranju novog BMW-a 8 Coupe na tržište tijekom 2018. godine.

Ono što je i dalje karakteristika, testne vožnje provode se s jako maskiranim prototipom. No ma koliko bio »skriven«, ipak daje precizne indicije svog izgleda, a riječ će biti o tipično sportskim proporcijama, sličnim kao i kod BMW-a Concept serije 8: dinamički produžene linije, ravna silueta i moćni prednji i stražnji krajevi pružaju predispoziciju fascinantnog sportskog iskustva vožnje.

A taj se utisak potvrđuje svakim krugom koji je završen na terenu za provjeru u Italiji. S oko 4 kilometra dugog ovalnog kruga, uključujući i strme zavoje, područje koje se nalazi u blizini Rima nudi prije svega savršene uvjete za velike brzine i visoke koeficijente trenja. Štoviše, ubrzanje, kočenje i upravljanje novog sportskog automobila analiziraju se na krugovima, slalomima i različitim cestovnim površinama. Jako zahtjevan testni program olakšava ciljanu harmonizaciju svih sustava pogona i ovjesa. Novi BMW serije 8 Coupe pokazao je maksimalnu okretnost i preciznost u vrlo dinamičnim situacijama. Isto tako, automobil je u stanju zadovoljiti najviše zahtjeve u pogledu udobnosti.

– Testne vožnje pod najtežim uvjetima pokazuju da smo na pravom putu s našim konceptom za novi BMW serije 8 Coupe. Vrijednosti vozne dinamike vozila koje su već postignute su apsolutno impresivne. Naši kupci i obožavatelji mogu se veseliti originalnom sportskom automobilu, navodi Klaus Fröhlich, član odbora BMW-a AG, razvoj i istraživanje, koji nadgleda testni program u Italiji.

Visoki dinamički potencijal vozila proizlazi iz izvanredne bliske veze između motorsporta i serijske proizvodnje. Novi BMW serije 8 razvijen je paralelno i u bliskoj suradnji s trkaćim automobilima BMW M8 i BMW M8 GTE. Kako će sve zajedno izgledati prema nekim nagađanjima bit će moguće spoznati već u ožujku u Ženevi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.