Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
20. studenoga 2019.
Ostala je uvijek ista

54 godine stara, a posve nova! Savršeno očuvana VW Buba prodaje se za milijun dolara

Foto Hemmings
Foto Hemmings
Autor:
Objavljeno: 8. listopad 2018. u 11:59 2018-10-08T11:59:34+02:00

Kao da je u vremenskoj kapsuli izašala direktno iz tvornice, ništa na ovoj 54-godina staroj Bubi ne odaje njenu starost.

Izgleda kao iz salona, no zapravo je iz garaže.

Primjerak popularne VW Bube iz 1964. godine koji se pojavio na stranici Hemmings - najvećoj svjetskoj platformi za kupnju i prodaju kolekcionarskih automobila - procijenjen je na milijun dolara, no priča koja stoji iza ove uspavane ljepotice za kolekcionare njemačkog klasika vrijedi vjerojatno i više od toga.

Naime, crna je Buba pronađena u garaži prvog vlasnika, Rudyja Zvaricha kada je 2014. godine njegov nećak naslijedio vozilo od svog strica.

Rudy je ovaj auto kupio zapravo kao rezervu svojoj prvoj Bubi iz 1957. godine koja je očigledno jako dobro poslužila jer je rezervni model novog vlasnika dočekao u izvanrednom stanju.

Foto Hemmings

Brojač Bube tako prikazuje tek 35 prijeđenih kilometara koji su, prenosi vozim.hr, porasli za dva kilometra nakon što je auto izbavljen iz garaže i predstavljen javnosti.

Osim što je u 54 godine prošla smiješno malo kilometara, svi dijelovi u automobilu originalni su i u izvrsnom, štoviše, izvornom stanju.

Vlasnik ove posve očuvane ljepotice nije čak nikad montirao ni originalne brisače ni ratkape koje i dalje uredno stoje zapakirane u kutiji.

Iznos za kupnju je velik, no stanje ovog oldtimera i više je nego nevjerojatno pa put do novog vlasnika, sigurni su u to mnogi, neće biti dug.

Foto Hemmings

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija