Nije sve samo na Jadranu

Zagreb u kolovozu posjetilo 16 posto više turista

Hina

U glavni grad Hrvatske u kolovozu je najviše gostiju stiglo iz Italije, Španjolske, Njemačke, Francuske te Velike Britanije



ZAGREB Zagreb je u kolovozu posjetilo 97.697 turista koji su ostvarili 149.248 noćenja, što je u odnosu na prošlogodišnji kolovoz porast u dolascima za 16 posto i noćenjima za 12 posto, podaci su Turističke zajednice grada Zagreba.


Taj porast ostvaren je zahvaljujući stranim gostima kojih je u Zagrebu u kolovozu bilo 89.944, ili 17 posto više nego u kolovozu lani, a njihovi 135.372 noćenja je porast za 16 posto.U glavni grad Hrvatske u kolovozu je najviše gostiju stiglo iz Italije, Španjolske, Njemačke, Francuske te Velike Britanije, navode iz Turističke zajednice grada Zagreba.

Pritom ističu kako je, uz porast dolazaka i noćenja koji se bilježe iz mjeseca u mjesec, Zagreb ovih dana dobio još jedno priznanje – na listi 10 europskih gradova s najboljim restoranima, koju je objavio nizozemski blog Stedentripper.com, Zagreb se našao na drugom mjestu. Ispred Zagreba je Krakov, a hrvatski je glavni grad iza sebe ostavio gradove kao što su Istanbul, Porto, Riga Tallinn, Atena,Budimpešta i mnogi drugi.


Stedentripper.com je, kako se objašnjava, prikupio tri milijuna komentara s popularnih stranica sa savjetima za putovanja TripAdvisor i Yelp, a analizirane su ocjene restorana iz 160 europskih gradova, uzimajući u obzir odnos cijene i kvalitete, ugođaj te uslugu.




U Turističkoj zajednici grada Zagreba izuzetno su zadovoljni postignutim rezultatima koji iznova potvrđuju da je Zagreb postao nezaobilazno turističko odredište, atraktivno posjetiteljima tijekom cijele godine.