Sat za planet

WWF poziva: Isključite rasvjetu za Zemlju

Hina

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF pozvala je sve građane da se gašenjem rasvjete u svojim domovima pridruže najvećoj dragovoljnoj akciji u svijetu koja će se provesti u okviru akcije »Sat za planet Zemlju«, a cilj joj je podići svijest o klimatskim promjenama



SYDNEY  – Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF pozvala je sve građane da se gašenjem rasvjete u svojim domovima pridruže najvećoj dragovoljnoj akciji u svijetu koja će se provesti u okviru akcije »Sat za planet Zemlju«, a cilj joj je podići svijest o klimatskim promjenama.


Građani svijeta osmi se put ujedinjuju »u mraku« da bi podigli svijest o klimatskim promjenama, o važnosti očuvanja planeta i o prekomjernom trošenju svih njezinih resursa.


Prvi grad koji će se ove subote »zamračiti« je Auckland na Novome Zelandu, a slijedit će ga australski gradovi gdje je sve započelo 2007. U središnjem događaju u Singapuru sudjelovat će super-junak, ambasador ovogodišnjeg sata za planet Zemlju Spider-Man uz filmsku ekipu »Čudesnog Spider-mana 2«. Oni će pomoći ugasiti svjetla u prestižnome dijelu toga grada države Marini Bayu, izvijestio je AFP.U subotu od 20.30 do 21.30 u mraku će među ostalim građevinama ostati Empire State Building, Eiffelov toranj i Kremlj. Akcija bi, istaknula je i direktorica nacionalne organizacije »Earth Hour« u Australiji, Anna Rose trebala podsjetiti stanovnike našeg planeta na potrebu globalnog odgovora na probleme zaštite okoliša.Ovogodišnji »Sat za planet Zemlju« provodi se u više od 150 zemalja svijeta, a Hrvatska se prema posljednjim podacima uključuje s rekordna 55 grada.