Sveučilište u Zagrebu

Senat potvrdio nove prorektore

Hina

Rektor Boras u skladu sa Statutom Sveučilišta predložio je, a Senat potvrdio, šest novih prorektora



ZAGREB  Senat Sveučilišta u Zagrebu na današnjoj sjednici potvrdio je na prijedlog rektora Damira Borasa nove prorektore Sveučilišta.


Rektor Boras u skladu sa Statutom Sveučilišta predložio je, a Senat potvrdio, šest novih prorektora.


Ante Čović s Filozofskog fakulteta novi je prorektor za organizaciju, kadrovski razvoj i međusveučilišnu suradnju, a Ivana Čuković-Bagić sa Stomatološkog fakulteta prorektorica je za studente, studije i upravljanje kvalitetom.




Mladen Janjanin s Muzičke akademije novi je prorektor za umjetničko područje i međunarodni položaj Sveučilišta, a Miloš Judaš s Medicinskog fakulteta prorektor je za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju.


Tonći Lazibat s Ekonomskog fakulteta novi je prorektor za poslovanje, a Miljenko Šimpraga s Veterinarskog fakulteta prorektor je za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije.


Mandat novih prorektora traje koliko i mandat rektora, odnosno do 30. rujna 2018. godine, navodi se u priopćenju zagrebačkog Sveučilišta.


Dodaje se da će rektor Damir Boras novog prorektora, koji će pratiti teme vezane uz prostorni razvoj, Senatu predložiti na jednoj od sljedećih sjednica.


Boras je na dužnost rektora stupio jučer, a njegova svečana inauguracija bit će u utorak, 14. listopada, u zagrebačkom HNK u 12 sati.