Pisani zahtjev

Sandra Švaljek bit će nezavisna zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini

Hina

Foto arhiva

Foto arhiva

Sandra Švaljek, donedavna zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, podnijela je zahtjev za aktivacijom zastupničkog mandata u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, potvrdio je u utorak skupštinski predsjednik Darinko Kosor te izrazio uvjerenje da će, s obzirom na dosadašnje iskustvo, biti dobra gradska zastupnica



ZAGREB – Sandra Švaljek, donedavna zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, podnijela je zahtjev za aktivacijom zastupničkog mandata u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, potvrdio je u utorak skupštinski predsjednik Darinko Kosor te izrazio uvjerenje da će, s obzirom na dosadašnje iskustvo, biti dobra gradska zastupnica.


»Sandra Švaljek podnijela je pisani zahtjev i na idućoj sjednici Gradske skupštine, 28. travnja, bit će dobra gradska zastupnica. S iskustvom koje ima u vođenju Ekonomskog instituta i dvije godine na poslu zamjenice gradonačelnika sigurno dobivamo dobru gradsku zastupnicu«, izjavio je Kosor novinarima.


Nije pritom želio komentirati što će se dešavati u Klubu zastupnika s liste Milana Bandića jer se, kaže, radi o drugom klubu i nije pristojno da on iz HSLS-a to komentira.




Švaljek je dala ostavku na dužnost zamjenice gradonačelnika nakon što ju je Bandić razvlastio i za vođenje grada opunomoćio Vesnu Kusin. Sada je odlučila aktivirati svoj mandat zastupnice u Gradskoj skupštini, ali ne u Klubu zastupnika s liste Milana Bandića nego kao nezavisna zastupnica.


Tim zahtjevom pokazuje da se neće baviti samo znanstvenim radom na Ekonomskom institutu, a bude li izbora u Zagrebu, mogla bi se kandidirati i za gradonačelnicu.Na pitanje novinara što misli o zahtjevu Sandre Švaljek za aktivacijom zastupničkog mandata, zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin rekla je kako očekuje da će Švaljek biti zastupnica koja sudjeluje u svim raspravama i daje svoj prilog boljitku Zagreba.

»Kao što dosad nisam vidio političkih potresa dobrih ideja, transparentnosti i novih rješenja za Zagreb, tako vjerojatno nećemo doživjeti ni neke političke potrese u Gradskoj skupštini«, rekao je skupštinski potpredsjednik i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić koji od Švaljek očekuje da u skladu sa svojim mandatom radi odgovorno svoj posao.


»Nažalost, sada je situacija trenutno takva da se, s obzirom na to da nema skupštinske većine i da se najavljuju određeni potezi Kluba Milana Bandića i špekulira s formiranjem novog Kluba, postavlja pitanje tko doista upravlja Zagrebom«, ustvrdio je Bernardić.


Bernardića su novinari pitali i hoće li Aleksandra Kolarić, koja je predala molbu za članstvo u SDP-u i rekla da sve ovisi o Bernardiću, biti primljena natrag u stranku.


Odgovorio je da Kolarić, koja je bila izbačena iz SDP-a, može ponovno aplicirati na članstvo u stranci te je podsjetio da su svojedobno protiv njezina izbacivanja bili on osobno i zagrebački SDP.»Svi naši članovi i članice imaju jednak status sukladno stranačkom Statutu, odnosno pravilima Gradske organizacije SDP-a. Kako to vrijedi za sve, tako i za gospođu Kolarić – može biti primljena redovnim procesom i redovnim načinom prijema u stranku«, odgovorio je Bernardić i dodao da to ovisi o njemu koliko i o svakom drugom članu SDP-a.

»U Zagrebu i u Hrvatskoj nitko ne smije biti privilegiran, svi trebaju biti jednaki«, dodao je mladi Bernardić nakon obilaska novih stanova u naselju Vrbani dodijeljenih Zagrepčanima koji su u teškom zdravstveno– socijalnom položaju.