Tko kaže da ne pada s neba

Leteći novac: Javio se navodni vlasnik novčanica od 200 kuna koje su jučer letjele Zagrebom

Ana Raić Knežević

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Slučaj je navodni vlasnik prijavio policiji, no kako ne može dokazati da je novac doista njegov, pričekat će još neko vrijeme prije nego što mu »uhvaćene« kune budu vraćene



 Novčanice po 200 kuna letjele su jučer ujutro Avenijom Gojka Šuška pred zabezeknutim građanima koji su se u tom trenutku našli u blizini. Da novac leti cestom ispred Kliničke bolnice Dubrava javila je slušateljica Radio Sljemenu, priznavši u razgovoru da je uspjela prikupiti oko četiri tisuće kuna. Sav novac odnijela je u policijsku postaju.


Dok je ona hvatala novčanice kraj nje se zaustavilo još par automobila čiji su vozači mahnito krenuli grabiti leteći novac. 


  Nedugo nakon te slušateljice radijskoj postaji javio se muškarac, koji je tvrdio da je vlasnik novca. Objasnio je da je dvije koverte spremio u džep, no kad je svojim motorom prolazio Avenijom Gojka Šuška novac je počeo ispadati.




On u prvom trenutku to nije ni primjetio. Tek kad je stigao na odredište shvatio je da mu je džep prazan.


Slučaj je prijavio policiji, no kako ne može dokazati da je novac doista njegov, pričekat će još neko vrijeme prije nego što mu »uhvaćene« kune budu vraćene.