Kupajte se, ili ne

HNS Grada Zagreba: Gradonačelnik Milan Bandić ugrožava zdravlje građana zbog jeftine samopromocije svoje ličnosti

Portal Novilist.hr

Snimio Nenad REBERŠAK

Snimio Nenad REBERŠAK

Sustav u kojem gradonačelnik, koji za to nije kompetentan, provjerava  čistoću i bakterije, uništen je sustav u kojem nitko ništa ne radi dok gradonačelnik osobno to ne naredi, navodi gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba



HNS Grada Zagreba osuđuje neodgovorne izjave zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u kojem poziva građana na kupanje u dijelovima Jaruna koji su proglašeni  neispravnim za korištenje od strane građana.


U priopćenju se navodi: “Istup u kojem na najjetfiniji populistički način samoproglašava ‘zonu’ slobodnu za kupanje pokazuje kako mu je zdravlje građana na posljednjem mjestu te ispred njihove sigurnosti stavlja jeftinu samopromociju svoje ličnosti. Primitivna najava u kojoj najavljuje kupanje sebe i svojih suradnika podsjeća na situacije u kojima bi popio čašu vode na području Vrbana III te tvrdio kako je radi toga voda sigurna za korištenje.


Podsjećamo kako je prije samo par dana, na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, upravo sam gradonačelnik predložio odluku da se ne dozvoljava kupanje na jednom dijelu Jaruna zbog bakterija u vodi, a sada samostalno donosi odluku da je voda ispravna za kupanje. Ovakvo nepoštivanje i zaobilaženje odluke predstavničkog tijela nedopustivo je i ravno diktaturi koja je zasigurno u potpunosti neprimjeren način upravljanja Zagrebom.




Ova, nažalost, iznimno opasna situacija za zdravlje građana, ponovo pokazuje da gradske službe ne rade svoj posao. Sustav u kojem gradonačelnik, koji za to nije kompetentan, provjerava  čistoću i bakterije, uništen je sustav u kojem nitko ništa ne radi dok gradonačelnik osobno to ne naredi”.