Gradonačelnik zna kuhati

Bandić: Najbolja proslava 1. svibnja u Maksimiru sa 60.000 porcija graha

Hina



ZAGREB – Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u srijedu da će ovogodišnja proslava 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, u parku Maksimiru biti bolja i raskošnija nego lani, jer će skuhati bolji grah i podijeliti više porcija, čak 60.000.


Proslava 1. svibnja u Zagrebu bit će najbolje organizirana u Hrvatskoj i bit će podijeljeno 60.000 porcija, nakon što ih je lani bilo 50.000, rekao je Bandić novinarima.


»Budući da nas je u Zagrebu najviše moramo imati najviše porcija, a budući da Zagreb ima gradonačelnika koji zna kuhati, onda ćemo napraviti najkvalitetniji grah, ne poništavajući ničije kulinarske sposobnosti i kvalitetu graha diljem Hrvatske. Svi će doći u Maksimir, imat ćemo lijepo vrijeme i bit će prekrasno«, najavio je Bandić.


Proslava 1. svibnja održat će se u Maksimiru bez obzira na odluku sindikata da ove godine Praznik rada obilježi u Sisku održavanjem prosvjednog skupa pod sloganom »Spasimo industriju i radna mjesta«.


Bandić je podsjetio da ni prošlih godina sindikati nisu »organizirali grah« u Maksimiru već je to radio Grad Zagreb. Sindikati će ići negdje drugdje, ali mi to nastavljamo organizirati jer se tradicija obilježavanja 1. svibnja u maksimirskom parku ne smije prekinuti, rekao je Bandić novinarima u Staroj gradskoj vijećnici, nakon konferencije o budućnosti drvene arhitekture u Europi.