Sve je "zakuhao" komičar

Židovski kongres za suspenziju Anelke zbog “nacističkog pozdrava”

Hina

Taj bivši francuski reprezentativac koji sada igra u West Bromwich Albionu proslavio je prvi od svoja dva gola postignuta u subotu protiv West Hama na engleskom prvenstvu gestom s jednom rukom ispruženom prema tlu i drugom prekriženom na prsima, koju je osmislio sporni francuski komičar Dieudonne.



Taj bivši francuski reprezentativac koji sada igra u West Bromwich Albionu proslavio je prvi od svoja dva gola postignuta u subotu protiv West Hama na engleskom prvenstvu gestom s jednom rukom ispruženom prema tlu i drugom prekriženom na prsima, koju je osmislio sporni francuski komičar Dieudonne. Neki tu gestu nazivaju antisemitskim pozdravom, dok drugi drže da se radi o znaku neprihvaćanja sustava.


Predsjednik židovskog kongresa Moshe Kantor je tu gestu nazvao “obrnutim nacističkim pozdravom” i pozvao je na suspenziju Nicolasa Anelke.


On je naglasio da je “neprihvatljivo da jedan nogometaš takve reputacije izvede taj uvredljiv pozdrav pun mržnje pred desecima tisuća gledatelja”.




Anelka je društvenoj mreži Twitter objasnio da je njegov pozdrav bio posvećen njegovom prijatelju komičaru Dieudeonneu.


Nekoliko dana prije nove turneje spornog komičara Dieudonnea, francuski ministar unutarnjih poslova Manuel Valls je, optužujući ga za antisemitizam, odlučio spriječiti njegove istupe koji donose “spletke mržnje.