Kremlj

Zasad nema suradnje između Rusije i SAD-a oko Sjeverne Koreje, samo ”razmjena mišljenja”

Hina

Reuters

Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin i američki čelnik Donald Trump mogli bi se sastati na azijskom gospodarskom summitu u Vijetnamu idućeg tjedna



Zasad nema suradnje između Rusije i Sjedinjenih Država po pitanju Sjeverne Koreje, izjavio je u subotu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov a prenijela je novinska agencija RIA.


»Nema zasad suradnje, samo povremena razmjena mišljenja«, kazao je Peskov.


Ruski predsjednik Vladimir Putin i američki čelnik Donald Trump mogli bi se sastati na azijskom gospodarskom summitu u Vijetnamu idućeg tjedna.Peskov je rekao da postoji »velika vjerojatnost« da će jedna od tema njihovih razgovora, ako ih bude, biti situacija na Korejskom poluotoku.Po njegovim riječima, također se razmatra rješavanje sirijskog pitanja kao tema mogućeg sastanka dvaju predsjednika.Trump je rekao za Fox News ovoga tjedna da je moguće da će se sastati s Putinom tijekom svoje azijske turneje.»Mogli bi održati sastanak s Putinom«, kazao je. «…Putin je vrlo važan jer nam oni mogu pomoći sa Sjevernom Korejom. Oni nam mogu pomoći sa Sirijom. Moramo razgovarati o Ukrajini«, rekao je američki predsjednik.Odnosi između Moskve i Washingtona još su više potonuli otkako su se Putin i Trump prvi put sastali na summitu G20 u Hamburgu u srpnju kada su razgovarali o navodima o ruskom miješanju u američke izbore i složili se da će se usredotočiti na stvaranje boljih odnosa.Napetosti su porasle zbog sukoba u Siriji nakon što je Rusija stavila veto na plan Ujedinjenih naroda za nastavak istrage o kemijskom oružju.