Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 29° 2
Sutra: 29° 29° 2
26. kolovoza 2019.
Mačetom na vojnike i policajce

Za napad na Louvre osumnjičen 29-godišnji Egipćanin

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 3. veljača 2017. u 23:46 2017-02-03T23:46:21+01:00

Osumnjičenik za napad, kojega su sigurnosni izvori u Kairu identificirali kao Abdullaha Redu al-Hamamyja, »ima prebivalište u Ujedinjenim Arapskim Emiratima« i 30. listopada 2016. je podnio zahtjev za turističku vizu za Francusku

PARIZ Dvadesetdevetogodišnji Egipćanin »osumnjičen« je za napad u petak na vojnike na ulazu u muzej Louvre, rekao je pariški državni odvjetnik na tiskovnoj konferenciji.

»Identitet počinitelja napada nije službeno utvrđen«, istaknuo je Francois Molins, dodajući ipak da su francuski istražitelji »ušli u trag 29-godišnjem egipatskom državljaninu« čija fotografija u europskoj bazi viza »odgovara fotografiji počinitelja napada«.

Osumnjičenik za napad, kojega su sigurnosni izvori u Kairu identificirali kao Abdullaha Redu al-Hamamyja, »ima prebivalište u Ujedinjenim Arapskim Emiratima« i 30. listopada 2016. je podnio zahtjev za turističku vizu za Francusku. Ona mu je izdana za razdoblje od 20. siječnja do 20. veljače, dodaje državni odvjetnik.

»Dana 26. siječnja sletio je u (zračnu luku) Paris-Charles de Gaulle iz Dubaja«, rekao je.

»Ova operacija je sigurno spriječila napad o čijoj terorističkoj naravi nema sumnje«, rekao je Hollande na susretu s čelnicima zemalja članica Europske unije na Malti, pohvalivši hrabrost i brzu reakciju francuskih vojnika.

Francois Molins je rekao i da se ovaj napad dogodio »točno dvije godine« nakon sličnog napada nožem na trojicu vojnika koji su čuvali židovski centar u Nici.

Načelnik pariške policije je rekao da je napadač naoružan mačetom »nasrnuo na policajce i vojnike« u Carroussel du Louvre, trgovačkom centru blizu muzeja, prijeteći i izvikujući »Allahu Akbar«. Vojnik je ispalio pet metaka i pogodio napadača koji je prevezen u bolnicu i »njegovo je stanje kritično«, istaknuo je Molins.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka