Horor

ZLIKOVCI Njemački par osuđen za silovanje i prodaju dječaka muškarcima na darknetu

P. N.

Osuđeni Christian Lais / Foto Facebook

Osuđeni Christian Lais / Foto Facebook

Par je osuđen za godine zlostavljanja i silovanja dječaka te prodaju dječaka muškarcima na darknetu, dijelu interneta kojem se može pristupiti samo putem posebnog softvera



FREIBURG Sud u Freiburgu izrekao je u utorak jednoj majci i njezinom partneru duge kazne zatvora jer su dvije godina seksualno zlostavljali njezinog sina prodajući ga muškarcima na darknetu, piše Hina.


Sud je Berrin Tahi (48) izrekao kaznu od 12 i pol godina zatvora, a njezin 39-godišnji partner Christian Lais dobio je 12 godina nakon čega mora ostati u »preventivnom pritvoru«, što bi moglo odgoditi njegov izlazak na slobodu jer je opasnost za javnost.


Moraju platiti i 42.500 eura odštete dječaku i još jednoj djevojčici, koja je također bila njihova žrtva.




Par je osuđen za godine zlostavljanja i silovanja dječaka te prodaju dječaka muškarcima na darknetu, dijelu interneta kojem se može pristupiti samo putem posebnog softvera. Sve ovo odigravalo se tijekom dvije godine, a par je izrađivao video snimke zlostavljanja dječaka. Dječak sada ima 10 godina, a zlostavljan je bio od svibnja 2015. do kolovoza 2017.


Lokalne vlasti suočavaju se s optužbama da su propustile zaštititi dječaka, koji danas živi u udomiteljskoj obitelji. Majčinom partneru trebalo je biti zabranjeno da dolazi u kontakt s djecom. Službe su djelovale tek u ožujku prošle godine, kad je dječak izdvojen iz obitelji, ali lokalni sud vratio ga je natrag svojim zlostavljačima samo nekoliko tjedana kasnije, donosi The Guardian.


Lais, koji je već bio osuđen zbog zlostavljanja djece, priznao je u lipnju sudu da ju je on potaknuo na to kazneno djelo. Priznao je da je optužnica od 100 stranica točna, osim nekih manjih pojedinosti.


U sklopu tog slučaja pod istragom je još oko 20 ljudi, piše Hina.