"U ime obitelji" na skupu katoličkih udruga

ŽELJKA MARKIĆ S PAPOM FRANJOM: Darovala mu prigodnu kovanicu s ocrtanim fetusom

P. N.

foto: "U ime obitelji"

foto: "U ime obitelji"

Željka Markić je, u pratnji supruga, papi Franji zahvalila na njegovoj stalnoj podršci braku, obitelji i najranjivijim skupinama u društvu, stoji u priopćenju koje je ovim povodom javnosti uputila udruga "U ime obitelji".



Predsjednica udruge “U ime obitelji” prošlog tjedna prisustvovala je prijemu za predstavnike Europske federacije katoličkih obiteljskih udruga  (La Fedration des Associations Familiales Catholiques en Europe – FAFCE), gdje je goste, između ostalih, pozdravio i papa Franjo.


Prilikom susreta, Markić je papi Franji predala na dar kovanicu na kojoj je ocrtan fetus. Tu okovanicu Hrvatska narodna banka izdala je 2000. godine, prigodom početka novog milenija.


– Željka Markić je, u pratnji supruga, papi Franji zahvalila na njegovoj stalnoj podršci braku, obitelji i najranjivijim skupinama u društvu, stoji u priopćenju koje je ovim povodom javnosti uputila udruga “U ime obitelji”.




Željka Markić, navodi se nadaljew u priopćenju, “sudjelovala je dan prije susreta sa Svetim Ocem na konferenciji povodom proslave 20. obljetnice FAFCE-a, koja je održana u Veleposlanstvu Republike Francuske u Vili Bonaparte u Rimu i koju je otvorio francuski veleposlanik pri Svetoj Stolici Philippe Zeller, gdje je predsjednica udruge “U ime obitelji” govorila na temu “Obitelj, prvi odgajatelj i suvremena kultura“”.


Na konferenciji su govorili još i Paul Dembinski, direktor Instituta za financije u Genevi, koji je imao izlaganje na temu “Utjecaj obitelji na gospodarstvo“, kao i Javier Borrego, bivši sudac Europskog suda Pravde, koji je izlagao na temu “Zakonodavne evolucije vezane za obitelj“.


– Zanimljivim izlaganjima obratili su se i Anne Julie Kerhuel ispred  Državnog tajništva Svete stolice, Princ Ivan od Francuske te direktorica Instituta za interkulturalni dijalog Marguerite A. Peeters, navodi se u priopćenju.


Europska federacija katoličkih obiteljskih udruga osnovana je 1997. godine, sa statusom sudionika u Vijeću Europe. Generalno tajništvo smješteno je u Bruxellesu, a u svom djelovanju “Federacija” je usmjerena i na institucije Europske Unije i Vijeća Europe.