Srbijanski premijer

Vučić zbog Kosova najavio tužbu protiv UEFA-e, Hrvatsku za pregovore, kaže, neće moliti

L. T.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

To što se u Budimpešti dogodilo kad je UEFA primila Kosovo u članstvo - protupravno je. Podnijet ćemo žalbe, tužbe i borićemo se žestoko, rekao je Vučić



Srbijanski premijer Aleksandar Vučić najavio je da će tužiti UEFA-u zbog primanja Kosova u krovnu europsku nogometnu federaciju, a Hrvatsku, rekao je, neće moliti da Srbiji ne blokira pretpristupne pregovore.


– To što se u Budimpešti dogodilo kad je UEFA primila Kosovo u članstvo – protupravno je. Podnijet ćemo žalbe, tužbe i borićemo se žestoko, rekao je Vučić.


Upitan za komentar blokade pregovora od strane Hrvatske, srbijanski premijer istaknuo je da nema namjeru nikoga moliti za suglasnost za otvaranje poglavlja pregovora.




– Ako hoće – hoće, ako neće – neće. Neću nikoga zvati. Mi smo suglasnost za otvaranje poglavlja 23 i 24 dobili od svih ostalih država članica EU. Ne vidim razlog da nas zaustavljaju. Zaustavljaju li nas oni ili netko drugi, pozivajući se na njih, potpuno mi je svejedno. Mi ćemo uraditi sve što možemo kako bi našim građanima osigurali europski standard. A to hoće li nam neko poglavlje otvoriti u lipnju, srpnju ili rujnu, to je njihov posao, a ne naš. Mi smo u ovoj fazi svoj posao završili, rekao je Vučić.


Govoreći o UEFA-i, Vučić je još istaknuo da je u Budimpešti pobijedila politika sile. UEFA je, naglasio je, pogazila vlastiti statut, koji kaže da članica može biti samo ona zemlja koja je i članica UN-a.


– Vidjet ćemo kakva će biti odluka pred međunarodnim arbitražnim sudom. Iskoristit ćemo sve pravne mogućnosti za borbu. .