Pokušao se ubiti?

Vozač koji se zaletio u pizzeriju blizu Pariza uzeo veliku količinu lijekova

P. N.

REUTERS

REUTERS

U zemlji koju je u zadnje dvije godine pogodio niz terorističkih napada, zamjenik državnog tužitelja Meauxa, istočno od Pariza, još je u ponedjeljak rekao da »u ovoj fazi istrage« isključuje »teroristički motiv«



Muškarac koji se u ponedjeljak navečer u okolici Pariza zaletio automobilom u pizzeriju ubivši pritom dvanaestogodišnjakinju i ozlijedivši trinaest osoba, uzeo je prije toga veliku količinu lijekova te vlasti zasad isključuju mogućnost terorizma.


Vozač automobila potvrdio je policiji da je »uzeo veliku količinu lijekova«, rekao je u utorak za AFP pravosudni izvor, dodajući da »motiv još nije utvrđen«.


U zemlji koju je u zadnje dvije godine pogodio niz terorističkih napada, zamjenik državnog tužitelja Meauxa, istočno od Pariza, još je u ponedjeljak rekao da »u ovoj fazi istrage« isključuje »teroristički motiv«.




Muškarac rođen 1985. zaletio se BMW-om u pizzeriju u prigradskom naselju Sept-Sorts, gdje je bio velik broj gostiju, napose na terasi.


Dvanaestogodišnja djevojčica je poginula, pet osoba – među kojima trogodišnji brat poginule – teško je ozlijeđeno, a osam lakše, rekao je ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb u priopćenju.


Vozač je u pritvoru izjavio da se »dan ranije (nedjelja) pokušao ubiti. Odlučio je ponovo pokušati na ovakav način«, rekao je pravosudni izvor.