Izgladnjivanje

Veganski par izgladnjivao dojenče vlastitom mliječnom formulom: “Nikad nisam vidjela bebu ovako blizu smrti”

Portal Novilist.hr

Photo/Pixabay

Photo/Pixabay

Fanatični par vegana, izgladnjivao je nesretnu bebu hraneći ju formulom mlijeka sastavljenom od krumpira. 



Čini se da je u svijetu sve više roditelja koji svoj životni stil žele nametnuti djeci. Trenutno se vode bitke između toga je li biti vegan zdravo ili smo ipak predisponirani za mesnu prehranu. U sjeni svega toga, postoje monstruozni roditelji koji pod svaku cijenu žele da im dijete odraste u skladu s njihovim uvjerenjima oko toga što je zdravo, čak i ako to nije nikako preporučljivo za malenu djecu.


Jedan takav, fanatični par vegana, umalo je izgubio vlastitu bebu. Roditelji su hranili petomjesečnu bebu mliječnom formulom koja je napravljena od krumpira. Ovaj nesmotreni potez u rangu zlostavljanja djece, doveo je do toga da je njihova beba umalo preminula zbog pothranjenosti.


Odjel za djecu i obitelji organizirao je intervenciju spašavanja bebe, nakon što su primijetili strašnu vidljivost rebara pod kožom. Dokumenti sa suda dokazuju da je malena beba bila užasno pospana i dehidrirana, te pothranjena što je rezultiralo padanjem temperature i razine šećera u krvi. Stručnjaci se boje da će nedostatak pravilne prehrane u prvih pet mjeseci života, dovesti do ozbiljnih problema prilikom bebinog odrastanja, prenosi Sun.




“Nikad nisam vidjela takvo dijete, tako blizu mogućoj smrti. U jednom je trenutku dijete bilo dobro i zdravo, debljalo se zahvaljujući organskoj formuli, ali oni su promijenili prehranu na svoju ruku” rekla je za britanski Sun, detektivka Lauren Watson.


Službenici su spasili bebu iz ruku roditelja, koja se trenutno nalazi na oporavljanju u bolnici na Floridu. Roditelji se nalaze u pritvoru Okružnog zatvora Brevard.