Novo obraćanje

VUČIĆ OPET NAPADA ‘Da je Nikola Tesla živio u to vrijeme u Lici i njega bi ustaše ubile’

P. N.

Reuters

Reuters

Sve što su željeli protiv Srba su ostvarili i još glume žrtve. A sad se pojavio neki mali Vučić iz malene poražene Srbije da govori stvari koje nisu htjeli čuti. Razumijem ih i da sam na njihovom mjestu, možda bih i ja isto radio



“Sve što sam rekao u Bačkoj Palanci sam sam pisao. Deset puta sam sve pročitao, ponovio bih to i jedanaesti put. Da sam mogao da pogledam u dan unaprijed i vidim što će se događati 5. kolovoza, još bi toga rekao”, poručio je danas s konferencije za novinare u Beogradu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.


Na presici je komentirao zahlađenje odnosa Srbije i Hrvatske, koju je, podsjetimo, u subotu usporedio s nacističkom Njemačkom, naglasivši da je “Hitler želio svijet bez Židova, a Hrvatska zemlju bez Srba”.


Danas je još dodatno radikalizirao svoje stavove, spomenuvši čak i Nikolu Teslu. Njegovu znamenitu izjavu o ponosom zbog pripadanja “srpskom rodu i hrvatskoj domovini” nazvao je komunističkom izmišljotinom.




– Da je Tesla bio u Lici u to vrijeme sasvim sigurno ne bi preživio, kao što nitko od njegovih nije preživio. Žao mi je što su to činjenice, istaknuo je Vučić, dodajući da se u Hrvatskoj protiv njega vodi hajka i da je medijima više njegovih slika, nego onih Plenkovića i Grabar Kitarović.


– Sve što su željeli protiv Srba su ostvarili i još glume žrtve. A sad se pojavio neki mali Vučić iz malene poražene Srbije da govori stvari koje nisu htjeli čuti. Razumijem ih i da sam na njihovom mjestu, možda bih i ja isto radio. Svatko tko se bori za Srbiju i njene interese uvijek će biti meta, ali ja sam prestar da bi bio uplašen., kaže Vučić.


– Sve što sam govorio govorio sam na dostojanstven način, ne iznoseći fašističke pozdrave, što ne bih mogao reći da je bio slučaj u Glini i drugim mjestima. Molim da ne vode harangu protiv Milorada Pupovca jer mi nije pisao niti sugerirao niti jednu riječ, dodao je.