Prikazivanje širom svijeta

Uskoro u riječkom Art-kinu Croatia: Prosvjed protiv Trumpa projekcijama filma “1984”

Hina

George Orwell

George Orwell

Projekcije filma snimljenog 80-ih po predlošku romana Georgea Orwella predviđene su u 165 gradova u 43 američke savezne države, ali i u drugim državama, pa će se tako u Hrvatskoj prikazati u Art-Kinu Croatia u Rijeci, zatim u Kanadi, Engleskoj, Švedskoj, stoji na mrežnoj stranici događaja



LOS ANGELES Film »1984«. nastao po predlošku romana Georgea Orwella prikazat će se u više od 180 kinodvorana diljem Sjedinjenih Država 4. travnja, ali u drugim zemljama kao poruka administraciji Donalda Trumpa.


Projekcije filma snimljenog 80-ih predviđene su u 165 gradova u 43 američke savezne države, ali i u drugim državama, pa će se tako u Hrvatskoj prikazati u Art-kinu Croatia u Rijeci, zatim u Kanadi, Engleskoj, Švedskoj, stoji na mrežnoj stranici događaja.


»Trenutak nikada nije pogodniji nego što je to danas za Orwellov prikaz vlade koja fabricira vlastite činjenice, zahtijeva totalnu poslušnost, demonizira inozemne neprijatelje«, navodi se na mrežnim stranicama.




Projekcije će se održati 4. travnja jer s tim datumom glavni lik romana Winston Smith počinje pisati svoj dnevnik, a satovi otkucavaju 13. sat.


Vlasnici kinodvorana ocjenjuju da nije pet do dvanaest već je kucnuo 13. sat za akciju protiv Trumpove administracije.


Uz projekciju filma prikazat će se i uvod koji je snimio redatelj Michael Radford.


Dio prihoda od ulaznica donirat će se u edukacijske ili humanitarne svrhe. Primjerice prihodi iz države Michigan namijenjeni su izbjegličkom centru i skupini koja brani njihova prava.