Istraga

Uhićeni drugi sumnjivac u vezi napada mačem na policajce u Londonu

Hina

Reuters

Reuters

Londonska policija je objavila da su policajci u zapadnom Londonu uhitili 30-godišnjaka pod sumnjom da je upleten u »naručivanje, pripremu ili poticanje na terorizam«



LONDON Britanska protuteroristička policija uhitila je u nedjelju drugog sumnjivca povezanog s napadom na policajce u petak navečer ispred Buckginhamske palače.


Londonska policija je objavila da su policajci u zapadnom Londonu uhitili 30-godišnjaka pod sumnjom da je upleten u »naručivanje, pripremu ili poticanje na terorizam«.


Neimenovani 26-godišnjak uhićen u petak, koji je bio iz Lutona, na sjeveru Londona, namjerno se zaletio automobilom u policijski kombi u blizini kraljevske palače.




Trojica policajaca su mu prišla, a on je posegnuo za mačem. Policajci su lakše ozlijeđeni prilikom uporabe spreja kojim su ga pokušavali obuzdati, a on je opirući se uzvikivao »Allahu akbar!«.


Kraljevska obitelj tada nije bila u palači.


Uhićenje se dogodilo na početku karnevala Notting Hill, najvećeg uličnog festivala u Europi i koji će tijekom dva dana koliko traje biti praćen sigurnosnim mjerama velikih razmjera.


Između 6000 do 7000 policajaca raspoređeno je na ulicama kako bi osiguravalo manifestaciju na kojoj se očekuju stotine tisuća ljudi.


Sigurnosne snage su tri protekla tjedna privele 656 osoba i pretražile 700 adresa na kojima su zaplijenile »veliku količinu« noževa, oružja, droge i novca.