Velika policijska akcija u BIH

Uhićeni direktori »Eroneta« i direktorica Pink TV

Hina

Uhićenje je potvrdilo državno odvjetništvo BiH, po čijem je nalogu i izvedena akcija u kojoj je sudjelovalo više stotina policajaca Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).Uz uhićenja provedene su i pretrage na 17 različitih lokacija



SARAJEVO – U velikoj policijskoj akciji koja je u srijedu provedena u Bosni i Hercegovini uhićeni su direktori telekom tvrtke HT Eronet Stipe Prlić i Zoran Bakula te još sedam osoba uključujući i Nevena Kulenovića, direktora marketinške agencije koja je zaključivala velike poslove otkupa prava na prijenose značajnih sportskih natjecanja te Lajlu Torlak, direktoricu TV Pink BiH.


Uhićenje je potvrdilo državno odvjetništvo BiH, po čijem je nalogu i izvedena akcija u kojoj je sudjelovalo više stotina policajaca Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).Uz uhićenja provedene su i pretrage na 17 različitih lokacija.

»Riječ je o osobama osumnjičenim za kaznena djela organiziranog kriminala u svezi sa zloporabom položaja ili ovlasti, sklapanjem štetnih ugovora, poreznim utajama, pranjem novca i nezakonitim transakcijama u višemilijunskim iznosima«, pojašnjeo je iz državnog odvjetništva.


Prvi na popisu osumnjičenih je Neven Kulenović (47) direktor marketinške agencije S.V.R.S.A iz Sarajeva, a na popisu su i Belma Kulenović (42), Sanjin Kulenović (44)), Lajla Torlak (36), Darko Aleksić (49)te Ejub Kučuk (41) i Senad Zaimović (50), kao i direktori mostarskog »Eroneta« Prlić i Bakula.




Državno odvjetništvo BiH navodi kako se provodi intenzivna istraga u kojoj je ostvarena i međunarodna suradnja policijama i pravosuđima drugih zemalja, prvenstveno Slovenije i Hrvatske s ciljem otkrivanja i dokumentiranja počinjenih kaznenih djela.


Istaknuto je kako su financijskim malverzacijama koje su predmet istrage proračun BiH i njeni građani oštećeni za višemilijunske iznose.