Vješti lopov

Uhićen zbog fotografskog pamćenja: Trgovac zapamtio detalje kreditnih kartica od kupaca pa kupovao “online”

P. N.

FOTO/Picsaver

FOTO/Picsaver

Sve se to navodno dogodilo dok je radio u supermarketu u Tokiju. 

LADBible prenosi da je uhićen blagajnik Yusuke Taniguchi (34) koji je navodno zapamtio detalje s kreditnih kartica kupaca te iste kasnije koristio za “online” kupovinu. Riječ je o više od tisuću kupaca čije je kartice “memorirao”.




Taniguchi ima tzv. “fotografsko pamćenje”, a s kartica je upamtio baš sve – šesnaest digitalnih brojeva, ime, datum kada kartica ističe, te sigurnosni kod. Sve je to zapamtio za ukupno tisuću i tristo kupaca u vremenu dok bi im s tih istih kartica naplaćivao njihove račune.


Sve se to navodno dogodilo dok je radio u supermarketu u Tokiju. Policija kaže da je koristio podatke kupaca da bi na kraju sam kupovao “online”. Prema izvještajima, u ožujku 2019. godine je koristio tuđe kartice da bi kupio dvije torbice u vrijednosti od dvjestotinjak eura, koje su mu dostavljene u stan.


Taniguchi tada nije shvatio da mu je policija na tragu i da su ga pratili, pa su ga naposljetku uhitili zbog sumnje da je počinio prijevaru. Tvrdi da je kupljene stvari založio, a novac koristio da plati troškove življenja i stanarinu.




Nakon uhićenja, policija je pronašla bilježnicu koja je sadržavala na stotine imena i brojeva potencijalnih žrtava. Sada ih istražuju da otkriju pravu sliku njegovog financijskog zločina, prenosi LADBible.