Evakuacija

Uhićen naoružani muškarac: Sinoć evakuiran Eiffelov toranj nakon pokušaja napada

Hina

foto: pixabay.com

foto: pixabay.com

Muškarac je uhićen i odveden na ispitivanje a tužiteljstvo je otvorilo istragu.



PARIZ – Muškarac naoružan nožem uhićen je u subotu navečer kod Eiffelovog tornja nakon što se nešto prije ponoći silom probio kroz jednu sigurnosnu kontrolu uz uzvik »Allahu Akbar«, potvrđeno je u nedjelju iz više izvora.


U incidentu nije bilo žrtava i terorizam je za sada isključen. Pariško tužiteljstvo otvorilo je istragu zbog poticanja na terorizam i pokušaj ubojstva, rekao je jedan pravosudni izvor.


»Muškarac je prošao prvu kontrolu odgurnuvši pripadnika osiguranja ramenom. Potom je izvadio nož uzviknuvši ‘Allahu Akbar’«, dodao je drugi izvor blizak istrazi.




»Vojnici su mu tada zapovijedili da položi nož na tlo. To je učinio bez otpora i odmah je priveden«, rekao je izvor.


»Riječ je o osobi koja je imala psihijatrijskih problema u prošlosti i koja je krajem srpnja puštena s psihijatrije«, rekao je izvor blizak istrazi. Po prvim podacima, riječ je o Francuzu rođenom 1998. u Mauritaniji.


Nakon incidenta »policajci na mjestu događaja proveli su detaljnu pretragu lokacije i zatražili njezinu evakuaciju oko pola sata nakon ponoći«, četvrt sata prije nego obično, objavila je tvrtka koja upravlja tornjem (SETE), ne precizirajući koliko je tada na tornju bilo posjetitelja.


Eiffelov toranj otvoren je u nedjelju ujutro kao i obično u 9 sati.


Toranj prima posjetitelje do ponoći svaki dan, a vrata zatvara u 00,45 sati.