Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
16. prosinca 2019.
Uhvaćen

Uhićen muškarac koji je slao paket s azbestom hrvatskom konzulatu u Australiji

Foto Damir Škomrlj
Foto Damir Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 10. siječanj 2019. u 7:30 2019-01-10T07:30:31+01:00

Pošiljku su primili redovnom poštom, a u njemu su bila još tri manja paketića

SYDNEY, 10. siječnja 2019. (Reuters/Hina) – Australska policija priopćila je u četvrtak kako je uhitila muškarca osumnjičenog da je poslao 38 sumnjivih paketa na adrese 14 veleposlanstava i konzulata diljem Australije među kojima i na adresu hrvatskog diplomatskog predstavništva.

Osumnjičeni, kojemu je 48 godina, pakete je poslao na niz adresa uključujući i američke te britanske misije u Melbourneu. Reuters navodi da mu prema australskim zakonima prijeti i do deset godina zatvora.

Poznato je da je hrvatski konzulat u Melbourneu jedno od diplomatskih predstavništava u Australiji koji su u srijedu primili sumnjive pakete. Pošiljku su primili redovnom poštom, a u njemu su bila još tri manja paketića.

Osoblje konzulata pozvalo je vatrogasce i saveznu policiju koja je preuzela pakete no nije bilo potrebe da se konzulat evakuira.

Australska federalna policija u srijedu je objavila da istražuje sumnjive pakete poslane nizu veleposlanstava i konzulata u Canberri i Melbourneu, ali nije službeno objavila o kojima je riječ.

Pojedini mediji prenijeli su da neki paketi sadrže azbest, materijal koji se koristi u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.