Neobična sitauacija

Ubile Kimovog polubrata “jer su mislile da se snima reality”. Puštaju ih na slobodu

P. N.

REUTERS

REUTERS

Obje su okrivljenice opovrgnule da su odgovorne za ubojstvo Kima, dosljedno tvrdeći da su mislile kako izvode psinu koja se snima za reality emisiju te da su ih prevarili sjevernokorejski agenti



Vijetnamka osumnjičena za ubojstvo Kim Jong Nama, polubrata sjevernokorejskog vođe, bit će puštena u svibnju, nakon što je malezijski sudac presudio da će zatvorska kazna uključivati period koji je već provela u zatvoru.


Doan Thi Huong i indonežanka Siti Aisyah, optužene su za ubojstvo Kim Jong Nama.


One su ga poprskale po licu smrtonosnim VX nervnim agensom u zračnoj luci u Kuala Lumpuru, u veljači 2017.




Sudac Azmi Ariffin je u ponedjeljak osudio Doan Thi Huong na tri godine i četiri mjeseca zatvora, nakon što je priznala krivnju za »namjerno nanesenu ozljedu«, što je smanjena optužba koju su tužitelji ponudili.


»Vi ste danas jako sretna osoba, zato što je tužitelj ponudio manju kaznu za namjerno nanošenje ozljede VX-om, a izvorna optužba za ubojstvo, podrazumijeva obveznu smrtnu kaznu«, rekao je sudac.


Tri tjedna prije optužena je Indonežanka puštena na slobodu.


Nisu pružena službena objašnjenja, zašto su tužitelji promjenili zahtijevanu kaznu.


Obje su okrivljenice opovrgnule da su odgovorne za ubojstvo Kima, dosljedno tvrdeći da su mislile kako izvode psinu koja se snima za reality emisiju te da su ih prevarili sjevernokorejski agenti.