Veliki udar

U talibanskom napadu na vojnu bazu u Afganistanu 50 mrtvih i ozlijeđenih

Hina

Reuters

Reuters

»Muškarci su bili u molitvi u džamiji, a drugi u kantini«, rekao je i objasnio da su žrtve vojnici 209. korpusa afganistanske vojske



WASHINGTON Talibnski borci vjerojatno su ubili više od 50 Afganistanaca u napadu na džamiju i kantinu unutar vojne baze blizu grada Mazar-i-Sharif, rekao je u petak navečer glasnogovornik američke vojske u petak i nazvao to »velikim« udarom.


»Vjerojatno je više od 50 žrtava«, rekao je pukovnik John Thomas, glasnogovornik američkog vojnog središnjeg zapovjedništva.


»Muškarci su bili u molitvi u džamiji, a drugi u kantini«, rekao je i objasnio da su žrtve vojnici 209. korpusa afganistanske vojske.




Johnson, zapovjednik misije Odlučna podrška, rekao je da nema podatka o tome jesu li pogođeni i pripadnici te međunarodne snage.


Rekao je da su »unutar baze džamija i kantina i čini se, prema sadašnjim izvješćima, da su te zgrade bile meta neprijateljskog napada« koji je trajao satima.


Talibani su priopćenjem preuzeli odgovornost za taj napad u Mazar-i-Sharifu u pokrajini Balkh.


Prethodni veliki napad talibana na vojnu bazu zbio se početkom ožujka kada je meta bila glavna vojna bolnica u Kabulu u kojem je službeno bilo 50 mrtvih.