Problemi zbog obilnog snijega

U švicarskom skijalištu 13.000 turista odsječeno od svijeta

Hina

»Zasad nitko ne može doći ni otići iz skijališta« i moguć je »prekid u opskrbi električnom energijom«, piše na internet stranici skijališta. »Ne može se skijati ni šetati, ali je mirno i pomalo romantično. Nema straha«, komentirala je Imesch



ŽENEVA Zermatt, jedno od najpoznatijih skijališta u Švicarskoj, odsječeno je od svijeta zbog obilnog snijega koji je padao ovih dana, priopćila je uprava skijališta.


Trenutačno imamo »oko 13.000 turista u Zermattu«, u kantonu Valaisu, na jugozapadu zemlje, rekla je za AFP čelnica skijališta Janine Imesch.


»Zasad nitko ne može doći ni otići iz skijališta« i moguć je »prekid u opskrbi električnom energijom«, piše na internet stranici skijališta.




Prometnica koja vodi do skijališta zatvorena je u ponedjeljak u 9.00 sati po mjesnom vremenu. »Željeznica ne prometuje od ponedjeljaka u 17.30 sati«, dodala je Imesch.


Skijalište ima ukupno 13.400 ležaja, od kojih 7.200 u hotelima i 6.200 u apartmanima. Općina ima oko 5.500 stanovnika.


»Ne može se skijati ni šetati, ali je mirno i pomalo romantično. Nema straha«, komentirala je Imesch.


Skijalište će o daljnjim koracima odlučiti nakon izvida zrakoplovom iznad tog područja.


Zbog blatnih bujica, odrona kamenja i opasnosti od lavina zatvoreno je nekoliko cesta u kantonu Valaisu, pišu švicarski mediji.


Za to je područje proglašen peti, najviši, stupanj opasnosti od lavina, navodi policija koja dodaje da se tijekom večeri očekuje prestanak snijega i povoljan razvoj situacije. No odroni i lavine još su mogući.