Militanti napali vojsku

U napadu na vojni kompleks u Kabulu ubijeno 11 vojnika

Hina

Četvorica napadača su ubijena, a jedan je uhićen. Ministarstvo obrane izvijestilo je da je napad počeo u zoru minobacačima bombaša samoubojice, a nastavio se pucnjavom, rekao je za AFP glasnogovornik ministarstva Davlat Vaziri



KABUL U napadu militanata na vojni kompleks u Kabulu u ponedjeljak, za koji je odgovornost preuzela Islamska država, po zadnjim je podacima ubijeno 11 vojnika.


MInistarstvo obrane potvrdilo je da su petorica naoružanih militanata u ponedjeljak napala vojni kompleks blizu jedne od glavnih afganistanskih vojnih akademija pri čemu je ubijeno 11 vojnika, a 15 ih je ranjeno.


Četvorica napadača su ubijena, a jedan je uhićen.




Ministarstvo obrane izvijestilo je da je napad počeo u zoru minobacačima bombaša samoubojice, a nastavio se pucnjavom, rekao je za AFP glasnogovornik ministarstva Davlat Vaziri.


Na akademiji maršala Fahima obučavaju se afganistanski časnici, a obuku održavaju i strani stručnjaci.


Obnovljena je uz pomoć britanskih oružanih snaga, a nazivaju je još i »Sandhurst na pijesku«.


Današnji je napad četvrti u nepunih deset dana.


U napadu talibana počinjenom bombom u ambulantnom vozilu u središnjem dijelu Kabula 27. siječnja ubijeno je više od 100 ljudi, a ranjeno ih je 235.


Tjedan dana ranije u napadu na hotel Intercontinental ubijeno je preko 40 ljudi.


U listopadu je napadač samoubojica na ulazu u vojnu akademiju ubio 15 kadeta u autobusu koji se upravo spremao napustiti kompleks.